Patru unelte care se vor dovedi utile in gospodaria oricarui fermier

Facebook
Twitter

O gospodarie moderna nu se aseamana aproape deloc cu una traditionala si chiar daca activitatile principale sunt aceleasi (cresterea animalelor, gradinarit, etc.) metodele prin care intreprindem aceste lucruri difera foarte mult.

Progresul tehnologic i-a dat fermierului acces la o serie de echipamente extrem de utile, care i-au usurat munca si i-au asigurat o productivitate sporita in toate muncile agricole. Chiar daca unele din aceste unelte presupun o investitie initiala consistenta, eficienta superioara a acestora va compensa suma investita si va facilita amortizarea rapida a acesteia. Iata care sunt cele mai utile unelte si utilaje agricole, pentru orice gospodar.

1) Motosapa

Chiar daca este un mecanism complex, motosapa este in esenta o versiune imbunatatita a conventionalei sape. Modelele curente vin cu o gama larga de accesorii secundare, menite sa indeplineasca majoritatea muncilor de pe teren.

Pentru o gradina sau pentru o mica exploatatie viticola, motosapa va fi in general folosita pentru maruntirea terenului, dar poate fi utilizata chiar si pentru semanat, prasit, sau pentru modelele avansate chiar arat.

2) Compresor

Chiar daca este o unealta utilizata cu preponderenta in atelierele auto, un compresor de aer este foarte util in orice gospodarie. Fie ca il folosim pentru anvelopele utilajelor agricole, pentru piscinele gonflabile sau chiar si pentru curatarea cu jet de aer rece a unor echipamente, compresorul nu ar trebui sa lipseasca din gospodaria unui fermier.

Modelele actuale ofera o foarte mare versatilitate si pot fi operate si de cei mai neexperimentati utilizatori, datorita simplitudinii. Gasiti aici o oferta completa de compresoare la cele mai convenabile preturi.

3) Aparat de sudura

Fie ca decidem sa ne modernizam portile, sa cream o structura metalica pentru o viitoare exploatatie viticola sau sa reparam noi insine structurile de metal care au cedat, vom avea nevoie de un aparat de sudura. In trecut, aparatele de sudura erau extrem de costisitoare, greu de procurat si puteau fi operate doar de catre o persoana specializata in acest domeniu.

In prezent, modelele nou aparute ofera acel nivel de calitate insa sunt mult mai simplu de folosit, datorita instructiunilor clare si a design-ului mult mai prietenos cu utilizatorul. Accesand acest link, veti gasi o lista completa de, aparate de sudura profesionale la preturi extrem de competitive.

4) Un hidrofor

Buna-functionare a oricarei gospodarii depinde de accesul la apa curenta dar si de transportarea apei acolo unde este cea mai mare nevoie. Chiar daca o vom folosi in gradinarit sau pentru animale, o modalitate rapida de a transporta apa este absolut necesara in orice conjunctura.

Astfel, un hidrofor, chiar si de dimensiuni reduse ne poate usura munca extrem de mult si ne poate asigura o productivitate mult mai crescuta in gradina. Inainte de a achizitiona un astfel de dispozitiv, trebuie sa estimam debitul de apa necesar in gospodaria noastra. Astfel, vom evita sa achizitionam un model prea puternic, care se va dovedi costisitor si mare consumator de combustibil.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE