Sfaturi utile care te vor ajuta sa ai o gospodarie profitabila si extrem de aspectuoasa

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

In prezent, administrarea unei gospodarii nu este la fel de complicata si nu necesita la fel de multa experienta ca in trecut. Echipamentele moderne dar si ghidurile care ne ajuta sa ducem la capat orice operatiune din gospodarie au simplificat extrem de mult meseria de gospodar.

Chiar daca au deja o gospodarie functionala si foarte frumoasa, multe persoane decid sa-si duca intreaga exploatatie in alta directie, fie pentru a-i schimba aspectul, fie pentru a o face mult mai profitabila.

Schimbarile radicale aduse gospodariei trebuie planificate temeinic si trebuie intreprinse doar atunci cand avem toate materialele/cunostintele necesare si suntem siguri ca putem duce treaba la bun sfarsit. Iata care sunt cele mai recomandate imbunatatiri pe care le poti face gospodariei tale si modul prin care o poti face.

1) Construirea unui solar

Orice fermier care isi doreste o gospodarie profitabila s-a gandit macar o data sa-si infiinteze propriul solar. Simplitatea constructiei dar si ideea de a avea legume proaspete pe aproape tot parcursul anului confirma faptul ca un solar este o investitie inteligenta.

Principalele aspecte de care trebuie sa tinem cont atunci cand construim un solar sunt: pozitia sa, materialele utilizate pentru structura de rezistenta si pentru acoperire, asigurarea unei surse permanente de apa si soiurile de legume plantate. Acest site ne pune la dispozitie un ghid complet pentru construirea unui solar.

2) Plantele decorative

Imbinarea utilului cu placutul este esentiala in orice gospodarie, pentru ca doar asa vom avea parte de un mediu placut, ideal pentru locuit dar si pentru intreprinderea activitatilor zilnice intr-un ambient prietenos. Plantele decorative sunt extrem de indicate pentru asigurarea unui astfel de ambient si pentru transformarea gospodariei noastre intr-o oaza de liniste, inconjurata de verdeata.

De exemplu, foarte multi gospodari decid sa planteze garduri vii, care sunt extem de aspectuoase dar si utile in imprejmuirea terenului sau a gradinii. Pentru ca un gard viu este constituit integral din anumiti arbusti, tufisuri sau copaci, alegerea acestora ramane strict la latitudinea noastra. Iata aici un ghid complet despre plantarea si ingrijirea gardului viu.

3) O magazie/un mic atelier

Administrarea unei gospodarii aduce cu ea si necesitatea de unelte si scule, care se vor dovedi de multe ori greu de depozitat. Lipsa unui spatiu adecvat de depozitare pentru aceste echipamente poate fi extrem de frustranta si nu rareori se intampla sa ratacim o unealta exact atunci cand avem cea mai mare nevoie de aceasta.

Avand in vedere ca majoritatea gospodariilor au deja o anexa care nu mai serveste vreunui scop, construirea unei noi cladiri nu este necesara. Renovarea si transformarea unei anexe vechi intr-o magazie este mult mai rapida dar si mai eficienta economic. Pentru o depozitare optima a echipamentului recomandam segmentarea spatiului si impartirea uneltelor/sculelor pe categorii, in functie de frecventa cu care le utilizam si de functia fiecareia.

4) Spatiu separat pentru cresterea animalelor

Foarte multi fermieri care se ocupa si cu cresterea animalelor considera ca din cauza acestora, nu vor putea sa-si construiasca o gospodarie aspectuoasa. In cazul in care nu cream un spatiu special in care animalele sa se desfasoare, acestea cel mai probabil ne vor invada gradina, gardul viu sau orice alt tip de decoratiuni. De aceea, este important sa ne delimitam spatiul personal de spatiul destinat cresterii animalelor.

Delimitarea spatiului se face foarte simplu, cu un gard de sarma sau de lemn, iar pentru pasari si porci putem construi cate un tarc extins, in care acestia sa aiba suficient spatiu. De regula, spatiul destinat cresterii animalelor ar trebui amenajat in spatele gospodariei, pentru a evita mirosul neplacut si pentru a nu tenta animalele sa ne invadeze spatiul de locuit.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE