4 lucrări de toamnă pe care trebuie să le faci în gospodărie înainte de instalarea iernii

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Pentru un proprietar de gospodărie, unul dintre ultimele lucruri pe care ai vrea să le trăiești ar fi ca iarna să te prindă nepregătit. Sezonul rece poate fi neiertător cu cei care nu au muncit pe perioada de toamnă și poate produce daune extrem de mari în gospodărie. Acesta este și motivul pentru care, dacă ai amânat toate lucrările importante până acum, ar fi cazul să începi să îți faci un plan pe care să îl duci la bun sfârșit până la căderea primelor zăpezi.

4 lucrări de toamnă pe care trebuie să le faci în gospodărie înainte de instalarea iernii:

1) Reparații ale acoperișului și scurgerilor

Suntem în sezonul ploios și urmează cel al zăpezilor, temperaturilor extrem de scăzute și săptămânilor dure pentru cei care locuiesc în zone mai reci din țară. Acum este ultimul moment să începi o verificare atentă a casei, iar în prim plan ar trebui să se află acoperișul și scurgerile. Verifică dacă nu sunt bucăți deplasate din acoperiș, țigle sparte sau căzute care să permită apei să se infiltreze în casă. Dacă ai mansardă, atunci ar fi recomandat ca geamul de la mansardă să fie verificat pentru posibile probleme la ramă sau cheder. Desigur, nu trebuie să uiți nici de jgheaburi, care trebuie curățate cu mare atenție și reparate în caz de nevoie. Pentru a putea duce la bun sfârșit lucrările de mentenanță din gospodărie rapid și curat vei avea nevoie de unul dintre aceste aparate de sudură, ușor de folosit chiar de către cei care nu au o experiență foarte mare.

2) Tăierile de toamnă

Pentru o producție mai spornică din primăvară, este foarte important ca acum să duci la bun sfârșit și tăierile de toamnă ale pomilor fructiferi din gospodăria ta. Scapă de ramurile rupte și de frunzele uscate, pentru că altfel te poți trezi cu pomi afectați de uscare timpurie sau fructe foarte mici.

3) Profită de sezonul plantării

Florile cu bulbi, arbuștii și pomii trebuie plantați acum, înainte ca temperaturile să scadă și mai mult. În acest interval vor avea timp ca rădăcinile să se prindă și să reziste. O condiție de luat în seamă este alegerea unor pomi care se potrivesc cu clima din regiunea ta. Dacă faci asta cum trebuie și la timp, te vei putea bucura în viitor de o grădină spectaculoasă.

4) Pregătește solul

Solul trebuie să fie foarte bine hidratat în cazul în care gospodăria ta se află într-o zonă de câmpie, pentru că acolo există riscul ca vara să apară seceta mai des. Înainte de intrarea în sezonul de iarnă, e bine ca solul să fie udat foarte bine, dimineața sau la apus de soare. De asemenea, nu uita de îngrășămintele naturale pe care trebuie să le folosești încă de pe acum, pentru ca din primăvară să te bucuri de o gospodărie bogată.

Astfel de lucrări de toamnă sunt esențiale dacă vrei să începi noul an cu dreptul, dar și pentru a sta ferit atunci când iarna se va instala cu toată puterea, iar zăpada, viscolul și gerul vor fi la ordinea zilei.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Raffalo

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE