5 lucruri pe care trebuie sa le faci ca sa-ti protejezi pasarile din gospodarie

Facebook
Twitter

Siguranta animalelor si pasarilor trebuie sa reprezinte o prioritate pentru orice gospodar care are un cotet si un adapost in gospodarie. Neglijenta in aceasta privinta poate duce atat la pierderea pasarilor, cat si a banilor investiti in cresterea si ingrijirea lor in tot acest timp. De aceea este si foarte important ca in cazul in care abia ai ridicat un cotet pentru pasari, sa faci un efort suplimentar pentru siguranta lor, dar si pentru linistea ta, in acelasi timp. Daca nu stii dupa ce ar trebui sa te uiti cand te gandesti la pericole pentru pasarile tale, poti incepe de la animalele de companie din gospodarie, pana la soareci, vulpi si chiar dihori.

5 lucruri pe care trebuie sa le faci ca sa-ti protejezi pasarile din gospodarie:

1. Asigura-te ca toate pasarile stau in acelasi loc

Cea mai mare greseala pe care o poti face atunci cand adapostesti pasari in gospodarie este sa le lasi pe poate sa se desfasoare in voie prin toata gradina. In acest fel, toate pasarile vor fi extrem de vulnerabile in fata pradatorilor, iar tu nu vei putea sa faci fata. Motiv pentru care o plasa pentru gard este metoda excelenta de preventie fata de pericole. Monteaza plasa in jurul cotetului si astfel toate pasarile vor ramane in acelasi loc, diminuand considerabil orice risc.

2. Trucuri pentru un gard mai sigur

De multe ori exista riscul ca unii pradatori sa sape in pamant pentru a ajunge la pasari, de aceea trebuie sa iei in calcul masuri mai inteligente. Ingroapa o plasa de protectie sub pamant, la o distanta de aproximativ 60 de centimentri sau un metru, chiar sub cotet si astfel vei reusi sa blochezi orice intentie a unui pradator de a ajunge la pasari.

3. Unde amplasezi adapostul

Daca se intampla sa dispui de un spatiu mai generos in gospodarie, atunci monteaza adapostul pentru pasari intr-o zona cu vizibilitate maxima si tunde regulat iarba din jur, ca sa te asiguri ca poti vedea tot ce misca. De multe ori, pradatorii stau ascunsi in peticele mari de iarba, pentru a ramane nevazuti. In acest fel, vei putea observa in orice moment daca exista un pericol iminent pentru pasarile din gospodaria ta.

4. Cum indepartezi soarecii si serpii de casa

Serpii de casa si soarecii pot fi foarte usor atrasi in cotetul pasarilor si extrem de daunatori. Te poti trezi peste noapte fara pasari, fara pui si fara oua. De aceea trebuie sa strangi mereu toate resturile de mancare din cotet si din jurul acestuia, pentru a nu atrage soarecii, verifica zilnic adapostul sa nu cumva sa se fi ascuns un sarpe acolo si aduna zilnic ouale din cotet, pentru ca serpii sunt in mod special atrasi de ele.

5. Cele mai bune sisteme de alarma

Nu te gandi la un mecanism sofisticat, pentru a putea preveni aparitia daunatorilor din jurul pasarilor. In realitate, un cocos, in ciuda faptului ca este mai galagios, va putea proteja gainile in cazul unor probleme. In acelasi timp, obisnuieste-te sa ai mereu un caine de paza, insa nu uita de gardul care separa pasarile de restul curtii, ca sa nu devina chiar cainele una dintre probleme.

 

Astfel de masuri te pot ajuta sa cresti siguranta pasarilor tale, sa stai mai linistit si sa reduci costurile, care se pot ridica la sume importante, in cazul in care suferi pierderi mari. Nu in ultimul rand, ca un ultim sfat, nu uita sa folosesti cat mai des un lacat pentru gardul pasarilor, pentru ca un alt pradator foarte eficient poate fi chiar omul.

 

Sursa foto: Shutterstock / Copyright: KieferPix

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE