Ministrul Daea: MADR are in vedere cumpararea de avioane pentru combaterea grindinei

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministrul Agriculturii, Petre Daea a declarat in cadrul unui eveniment public ca MADR are in vedere achizitia unor escadrile de avioane dotate cu sisteme antigrindina, scrie Agerpres.

„Avem in programul de investitii procurarea unor escadrile de avioane in asa fel incat sa avem o libertate mai mare de actiune si sa acoperim in perspectiva intreaga suprafata agricola”, a afirmat Daea, precizand ca ministerul are in vedere achizitia a doua escadrile cu cate trei aparate de zbor fiecare”, a spus seful MADR.

Cu toate acestea, ministrul a explicat ca sistemele nationale antigrindina nu vor fi neglijate si ca vor functiona in paralel cu aceasta noua metoda de combatere a grindinii.

Daea: „Ne-am propus sa facem un numar de 60 de puncte de lansare”

„Este un program pe care noi l-am promovat si il extindem. In 2004, in Romania erau 17 puncte de lansare. Din 2004 pana in 2017, iata, timp de 13 ani, din nefericire nu s-au mai construit decat 13. Noi, prin programul de guvernare, ne-am propus ca obiectiv pentru aceasta zona, pentru prevenirea caderii de grindina, sa facem un numar de 60 de puncte de lansare. Intr-un an si ceva am facut 40”, a adaugat ministrul Agriculturii.

Petre Daea a participat, luni, la punerea in functiune a Statiei de pompare a apei de la Stanca (Stefanesti) din judetul Botosani, dar si reumplerea canalelor de irigatii Stefanesti-Ripiceni, care au fost reabilitate cu fonduri guvernamentale.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE