ANM: sanse de ploi si vreme racoroasa pana in luna august. Iata prognoza completa

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Conform ANM, in aceasta saptamana vremea va fi mai racoroasa decat normalul acestei perioade, insa spre sfarsitul lunii iulie temperaturile vor urca si vor atinge chiar si 31 grade Celsius. Prognoza Administratiei Nationale de Meteorologie este valabila pentru perioada 23 iulie – 5 august 2018, noteaza Agerpres.

Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi ridicata pe tot parcursul celor doua saptamani, insa acestea vor fi mai intense si mai frecvente in primele zile ale intervalului.

In Banat, valorile termice diurne vor caracteriza o vreme racoroasa in primele zile ale intervalului de prognoza, cand se vor situa, in medie regionala, in jurul a 26 de grade. Ulterior, vremea se va incalzi de la o zi la alta, devenind apropiata de normal din punct de vedere termic in intervalul 29 iulie – 5 august, cand se vor inregistra medii ale temperaturilor maxime de 30 – 31 de grade Celsius.

Banat, ploi locale pentru toata perioada de prognoza

Regimul termic nocturn va fi caracterizat prin valori medii de aproximativ 17 grade in perioada 23 – 27 iulie, apoi acestea vor fi in crestere usoara, spre 18 – 19 grade intre 28 iulie si 5 august. Local si temporar va ploua in fiecare zi a intervalului de prognoza, dar mai intense si mai frecvente vor fi aversele din primele doua zile.

In Crisana, intervalul celor doua saptamani de prognoza va debuta cu vreme racoroasa, dar temperaturile maxime diurne vor fi in crestere usoara si treptata, de la aproximativ 26 de grade la inceput, spre 29 de grade pe 27 si 28 iulie. Intre 29 iulie si 5 august, media regionala a maximelor diurne va fi de 30 – 31 de grade, caracterizand o vreme apropiata de normal din punct de vedere termic. Regimul termic nocturn se va concretiza prin minime de temperatura de 16 – 17 grade in intervalul 23 – 28 iulie, pentru ca apoi, pana la finalul celor doua saptamani de prognoza, sa se situeze in jurul a 18 – 19 grade Celsius.

Crisana, ploi insemnate in zilele de 23, 27 si 28 iulie

Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi ridicata pe tot parcursul celor doua saptamani, dar aversele vor fi mai importante cantitativ si se vor semnala pe arii mai extinse in jurul datelor de 23, 27 si 28 iulie.

In Transilvania, in primele doua zile ale intervalului de prognoza vremea va fi racoroasa, cu medii termice regionale diurne de aproximativ 25 de grade. Din 25 iulie, va avea loc o usoara si treptata incalzire, astfel incat pe 28 si 29 iulie se vor atinge valori medii de 27 – 28 de grade Celsius. In intervalul 30 iulie – 5 august, cand vremea se va apropia de normal din punct de vedere termic, media maximelor va fi de 29 de grade.

Transilvania, temperaturi nocturne minime de 14 – 15 grade Celsius pana spre sfarsitul lunii

Temperaturile nocturne vor fi mai coborate la inceputul intervalului de prognoza, cand se vor inregistra, in medie, 14 – 15 grade, apoi vor marca o crestere, iar intre 27 iulie si 5 august vor fi minime termice de 16 – 17 grade, apropiate de normele perioadei. Pe tot parcursul celor doua saptamani ale intervalului de prognoza vor fi perioade in care se vor semnala ploi, mai ales averse, dar acestea vor fi mai importante cantitativ in jurul datei de 24 iulie.

In Maramures, temperaturile maxime diurne vor fi mai scazute decat normele perioadei la inceputul primei saptamani de prognoza, cand se vor consemna medii regionale de 26 – 27 de grade. Apoi vremea se va incalzi, iar intre 25 si 28 iulie vor fi maxime termice de 28 – 29 de grade, iar in intervalul 29 iulie – 5 august se vor inregistra, in medie, 31 de grade Celsius.

Temperaturile minime nocturne se vor caracteriza prin valori, in medie regionala, de aproximativ 15 – 16 grade la inceputul primei saptamani, apoi vor creste usor si se vor mentine in jurul a 17 grade pana la sfarsitul intervalului de prognoza. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi ridicata in fiecare zi, dar acestea vor fi mai frecvente si mai importante cantitativ in jurul datelor de 24 si 28 iulie.

Moldova, temperaturi medii de 30 – 31 grade Celsius

In regiunea Moldovei, in prima saptamana a intervalului de prognoza media regionala a temperaturilor maxime se va situa intre 26 si 28 de grade, caracterizand o vreme relativ racoroasa pentru aceasta perioada. Apoi regimul termic diurn va marca o usoara crestere, iar intre 30 iulie si 5 august se vor inregistra 30 si 31 de grade, in medie, valori apropiate de normele perioadei.

Temperaturile minime vor fi de aproximativ 17 grade intre 23 si 26 iulie, apoi vor creste usor, spre 18 – 19 grade, valori medii in jurul carora se vor mentine pana la finalul celei de a doua saptamani. Instabilitatea atmosferica se va manifesta pe tot parcursul intervalului de prognoza, insa ploi mai importante cantitativ si pe arii mai extinse se vor semnala cu precadere intre 24 si 28 iulie.

Vreme racoroasa in Dobrogea pana la sfarsitul lunii iulie

In Dobrogea, la inceputul intervalului, media regionala a maximelor diurne se va situa in jurul a 26 de grade, caracterizand o vreme racoroasa. Apoi, regimul termic diurn va marca o crestere treptata, la sfarsitul primei saptamani, media maximelor, de 28 si 29 de grade, va fi normala pentru aceasta perioada, iar in ultimele zile ale intervalului se vor inregistra medii in jurul a 30 de grade.

Mediile regionale ale valorilor nocturne vor avea usoare variatii, pe parcursul celor doua saptamani, intre 19 si 21 de grade. In prima saptamana, mai ales in intervalul 23-26 iulie, instabilitate atmosferica va fi temporar accentuata si se vor semnala ploi mai insemnate cantitativ. Ulterior, probabilitatea de aparitie a ploilor va fi in scadere.

In Muntenia, in prima saptamana vremea va fi racoroasa, desi media regionala a temperaturilor maxime va fi in crestere de la 27 la 29 de grade Celsius. In a doua jumatate a intervalului, procesul de incalzire a vremii va continua pana la medii ale valorilor maxime diurne de 30 – 31 de grade. Media temperaturilor minime va avea usoare variatii, pe tot parcursul intervalului, intre 17 si 19 grade. In prima saptamana, temporar va ploua si se vor cumula cantitati de apa mai insemnate. Probabilitatea de ploaie se va mentine si in restul intervalului, dar la cote mai reduse.

Oltenia, probabilitate ridicata de ploi

In Oltenia, in prima jumatate a intervalului, valorile termice diurne se vor situa sub normele perioadei, desi media regionala va fi in crestere de la 27 la 29 de grade. In a doua saptamana, vremea va continua sa se incalzeasca si se vor inregistra medii ale valorilor maxime de 30 – 31 de grade Celsius. Minimele termice vor avea variatii usoare pe parcursul celor doua saptamani, iar media regionala va fi de 17 si 19 grade Celsius. In prima saptamana, temporar va ploua, iar cantitatile de apa cumulate vor fi mai insemnate. Probabilitatea de ploaie se va mentine ridicata si in a doua parte a intervalului.

La munte, in prima saptamana, regimul termic diurn va marca o usoara crestere, de la valori medii in jurul a 17 grade, la 19 – 20 de grade. Ulterior, variatiile temperaturilor diurne vor fi nesemnificative, media acestora mentinandu-se in jurul a 20 de grade. Temperaturile minime vor avea usoare variatii pe tot parcursul intervalului, iar media acestora va fi de 11 – 13 grade Celsius. Temporar va ploua pe aproape tot parcursul intervalului si se vor cumula cantitati de apa mai insemnate, indeosebi in prima saptamana.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE