ANM: sanse mari de ploi si furtuni pana vineri

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Administratia Nationala de Meteorologie a emis, marti, o informare de instabilitate atmosferica valabila la nivelul intregii tari din dupa-amiaza zilei de marti pana vineri seara, scrie Agerpres.

In cursul serii de marti (14 august) si al noptii de marti spre miercuri (14/15 august), in regiunile vestice si nordice gradul de instabilitate atmosferica va fi accentuat si local se vor semnala intensificari ale vantului cu aspect de vijelie, descarcari electrice, averse cu caracter torential si grindina.

In zilele de miercuri, joi si vineri, mai ales in cursul dupa-amiezelor si al serilor, in Maramures, Transilvania, nordul Crisanei si al Moldovei, precum si in zonele montane si submontane vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta prin ploi ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului ce vor putea lua si aspect de vijelie si izolat grindina.

In intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor inregistra cantitati de apa ce vor depasi local 20 de litri/mp si izolat 30 – 40 de litri/mp.

 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE