Ministrul Daea: Romania va primi fonduri europene de 43 milioane de euro pentru combaterea pestei porcine

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a negat acuzatiile conform carora Romania ar fi propus reducerea fondurilor europene acordate persoanelor afectate de pesta porcina africana, noteaza Mediafax.

„Este imposibil ca Romania sa ia o asemenea decizie. (…) In calitatea mea de ministru si responsabil in Guvernul Romaniei cu problemele acestea legate de agricultura, am prezentat in Consiliul de Ministri la Bruxelles, pe data de 16 august, care este situatia pestei porcine africane (n.r. – PPA) in Romania, cerand ajutor. Cu cateva zile inainte, transmisesem scrisorile de sprijin si scrisorile acestea pe procedurile stabilite intre institutiile statale si intre institutiile europene pentru a primi sprijin de la cei doi comisari, Hogan si Andriukaitis”, a spus Daea.

Ministrul a mai spus ca a transmis deja Comisiei Europene modificarile PNDR prin care vor fi alocate 43 milioane de euro. Banii vor fi folositi pentru investitii in dezinfectoare, laboratoare sanitar-veterinare si incineratoare.

Banii ar putea fi trimisi peste cateva zile

„Iata ca acest sprijin a venit in Romania si, astazi, in momentul in care discutam, toate documentele care au fost cerute de Comisie au fost transmise, iar, peste cateva zile, asteptam ceea ce a promis si a trimis comisarul Hogan la intalnirea pe care a avut-o cu doamna prim-ministru Viorica Dancila, ca va da sprijin pentru fermierii romani de 43 de milioane de euro”, a explicat Daea.

Europarlamentarul Siegfried Muresan a acuzat Guvernul Dancila ca a votat in Consiliul Uniunii Europene (UE) taierea fondurilor pentru PPA. „Guvernul Dancila saboteaza orice sansa ca fermierii romani afectati de pesta porcina africana sa fie despagubiti din fonduri europene! Guvernul Romaniei a votat in Consiliul Uniunii Europene (UE) reducerea alocarilor pentru fermierii afectati de pesta porcina africana (PPA) in Bugetul UE 2019, la o saptamana dupa ce solicitasem in Parlamentul European, cresterea cu 110 milioane de euro a alocarilor pentru PPA in bugetul UE de anul viitor”, a scris, joi, pe Facebook, europarlamentarul PNL.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE