Galati: sprijin financiar record pentru combaterea pestei porcine africane

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

In urma unei sedinte extraordinare a Consiliului Judetean Galati s-a decis aprobarea unui ajutor de aproximativ 1,2 milioane de lei din fondul de rezerva al judetului. Banii vor fi distribuiti catre unitatile administrativ-teritoriale, pentru combaterea pestei porcine africane, noteaza Agerpres.

Presedintele CJ Galati, Costel Fotea a declarat ca din aceasta suma, 200.000 lei vor fi directionati spre comuna Suceveni, care in prezent se confrunta cu un focar de pesta porcina africana. Cu ajutorul acestui sprijin, primaria Suceveni ar urma sa procure substantele si echipamentele necesare dezinfectarii.

“Substantele necesare pentru dezinfectoarele individuale si echipamentele aferente vor fi asigurate de catre Primaria Suceveni, iar fondurile aferente se vor asigura prin bugetul Consiliului Judetean Galati din fondul de rezerva al acestuia”, a explicat Fotea.

Alte 63 de localitati vor primi bani de la CJ Galati

Costel Fotea a mai precizat ca peste 900.000 lei vor fi alocati pentru alte 63 de localitati din judet, pentru a putea duce la indeplinire Hotararea nr. 30 din 05.08.2018 a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Galati, care precizeaza ca la nivelul unitatilor administrativ-teritoriale de pe raza judetului Galati, prin grija consiliilor locale, se vor instala dezinfectoare individuale la toate gospodariile care detin porci.

„Consiliul Judetean Galati va asigura fondurile necesare pentru achizitionarea dezinfectoarelor individuale in baza situatiei transmisa de catre DSVSA Galati privind numarul gospodariilor detinatoare de porci. In cazul in care situatia se schimba, CJ va aloca fonduri suplimentare atat cat este nevoie”, a precizat presedintele CJ Galati.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE