Conform INS, productia de carne de ovine, caprine si pasari a fost pe crestere in iunie 2018, comparativ cu aceeasi luna din anul 2017 iar productia de carne de porc si de vita s-a diminuat, relateaza Agerpres.

Comparativ cu luna anterioara, respectiv mai 2018, productia de carne s-a majorat la ovine si caprine, a ramas constanta la bovine, in timp ce la porcine si pasari a fost consemnat un recul.

Astfel, in luna iunie 2018, productia de carne de bovine a fost de 8.785 de tone, in scadere cu 9,8% fata de iunie 2017 (9.739 tone), dar a ramas constanta fata de luna anterioara, respectiv mai 2018. Numarul bovinelor sacrificate a fost 52.000 de capete, in scadere cu 3,7% fata de luna anterioara si cu 7,8% fata de iunie 2017.

Peste 300.000 de porci sacrificati in iunie 2018

Productia de carne de porc obtinuta in luna iunie a depasit 28.448 tone, mai putin cu 18,1% fata de luna precedenta, cand s-au realizat 34.745 tone carcasa, si cu 23,2% fata de iunie 2017. In iunie 2018 au fost sacrificati 335.000 de porci, cu 17,5% mai putini fata de luna precedenta si cu 17,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Productia la carne de capra si oaie, crestere cu 9,1% fata de anul trecut

In ceea ce priveste productia de carne de ovine si caprine obtinuta in iunie, datele INS arata o crestere fata de luna mai 2018, cu 12,4%, de la 4.532 tone la 5.094 tone. Fata de iunie 2017 s-a inregistrat un avans de 13,4%, de la 4.493 tone carcasa ovine si caprine. Animalele sacrificate pe aceste specii au ajuns la 407.000 capete, cu 9,1% mai multe in iunie 2018, fata de luna precedenta, si cu 10,6% mai multe fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Potrivit datelor INS, productia de carne de pasare obtinuta in luna iunie 2018 a depasit 40.393 tone, in scadere cu 2,7% fata de luna precedenta, dar cu 7,5% mai mult fata de iunie 2017, in timp ce sacrificarile de pasari au scazut cu 3,2% fata de mai 2018, dar au crescut cu 5,4% fata de aceeasi luna din 2017, pana la 23,701 milioane de capete.