Romania produce tot mai putina carne de porc. Embargoul rusesc ar putea agrava fenomenul

Facebook
Twitter

Conform INS, productia de carne de ovine, bovine si caprine a fost pe crestere in anul 2018 comparativ cu luna precedenta, insa productia la carne de porc si pasare s-a micsorat, relateaza Agerpres.

In comparatie cu luna aprilie a anului 2017, a fost inregistrata o crestere a productiei doar la carnea de pasare, iar pentru restul speciilor s-a constatat o stagnare.

In aprilie 2018, Romania inregistra o productie de 9.240 tone la carnea de bovine, in crestere cu 27,2% fata de martie 2018 (7.267 tone) insa in scadere cu 21,9% fata de aprilie 2017 cand s-au obtinut 11.833 tone.

Productia la carne de porc, in scadere

In aprilie 2018, productia de carne de porc a scazut cu 13,6%  (36.743 tone carcasa) comparativ cu luna precedenta si cu 9,2% fata de aprilie 2017. In aprilie 2018 au fost sacrificati 373.000 de porci, cu 13,5% mai putin fata de luna precedenta si cu 10,8% mai putin decat in aprilie 2017.

Cea mai importanta crestere a fost inregistrata la ovine si caprine, unde cantitatea de carne produsa in aprilie 2018 a fost de 3,4 ori mai mare fata de luna martie (de la 8.034 tone la 27.506 tone). In aprilie, au fost sacrificate 3,457 milioane capete, de 3,7 ori mai multe comparativ cu luna martie.

Avand in vedere embargoul impus de Rusia asupra importurilor de carne de porc din Romania, productia autohtona de carne de porc ar putea scadea si mai mult in urmatoarele luni.

 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE