septembrie 28, 2021

Atentie pescari: o regiune importanta permite acum pescuitul sportiv

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Dupa doua luni de prohibitie, pescuitul sportiv din Delta Dunarii s-a reluat in aceasta saptamana, insa pescuitul la stiuca este permis doar cu eliberarea capturilor, scrie Agerpres.

Guvernatorul Deltei Dunarii, Malin Musetescu le-a recomandat pescarilor sa verifice care sunt locurile in care pescuitul este permis, avand in vedere ca in zonele protejate pescuitul este strict interzis.

,,Delta Dunarii nu exista pentru ca ei (pescarii sportivi – n.r.) sa vina sa se distreze si sa plece cu saci cu peste acasa. Delta Dunarii, asa cum este astazi, este un loc perfect pentru orice pescar sa se simta bine, sa-si exercite pasiunea, sa vina pentru trofee daca vrea si le gaseste, sa-si faca niste poze si, in cazul stiucilor, sa elibereze capturile. In restul speciilor, pot fi retinute legal cinci kilograme pe zi. Atentie, nu peste sarat sau filetat, pentru ca este peste procesat si trebuie sa existe o dovada a provenientei”, a declarat presei Malin Musetescu.

Pescarii comerciali pot captura maximum 4,7 tone de peste

Activitatea de pescuit pe Delta a inceput si pentru pescarii comerciali, care vor avea in acest an dreptul sa captureze o cantitate totala de 4.738,5 tone de peste. Cantitatea este mai mare fata de anul trecut, cand s-a permis captura a 4.038 tone de peste.

“Pentru pescarii comerciali am o singura recomandare: sa respecte legea! Daca o respecta, suntem bine, mai pescuim si anul viitor”, a mentionat guvernatorul Rezervatiei.

Pestii din specia stiuca pot fi pescuiti dar nu si pastrati

Pescarii sportivi care doresc sa prinda un peste din specia stiuca o pot face, cu conditia sa elibereze exemplarul la scurt timp dupa. Masura vine in contextul in care efectivul de stiuca din Delta Dunarii este unul tot mai scazut.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE