Ce s-a intamplat cu legea „51% produse romanesti in magazine”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Danut Pale, vicepresedintele Comisiei pentru Agricultura din Camera Deputatilor a declarat ca autoritatile romane vor organiza la Berlin, un targ dedicat produselor romanesti intitulat „Ziua Produsului Romanesc”, relateaza Agerpres.

„O lege care a fost data in Parlament si care fost votata este legea care face trimitere la produsul romanesc. Am vrea ca pe 10 octombrie 2018 sa organizam la Berlin Ziua Produsului Romanesc. Asta este o provocare si cred ca multi de aici ar trebui sa fie prezenti la eveniment. Sunt convins ca vom avea atata inteligenta, pentru ca ne-ar costa mai putin sa promovam pe aceasta cale produsul romanesc decat sa dam bani pe anumite reclame care nu sunt vizibile”, a precizat Danut Pale.

Discutii pentru legea „51% produse romanesti in magazine”

Conform deputatului, autoritatile romanesti sunt in discutii cu reprezentantii Comisiei Europene pentru introducerea de produse romanesti in hipermarketuri, in procent de 51%.

„La ora actuala, suntem in dialog cu Comisia Europeana vizavi de produsul romanesc prezent 51% in hipermarketuri. Este un dialog cu Comisia, nu este usor sa-i facem sa inteleaga speram, in final. Am trimis saptamana trecuta ultima comunicare sa inteleaga totusi ca produsele proaspete trebuie sa fie prezente pentru ca astfel se asigura sanatatea oamenilor”, a mai spus oficialul, in cadrul expo-conferintei „Produsul Romanesc”.

Reprezentanti ai autoritatilor si organizatiilor din industria alimentara participa, joi, la expo-conferinta “Produsul romanesc”, organizata la Clubul Diplomatic din Capitala.

In cadrul dezbaterilor vor sustine discursuri: Dorin Cojocaru – presedintele Asociatiei Patronale Romane din Industria Laptelui (APRIL), Danut Pale – vicepresedintele Comisiei pentru agricultura din Camera Deputatilor, Marius Parvu – presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), Georgiana Jelescu – NSF Romania, Maria Turtoi – profesor universitar la Universitatea Galati, Gheorghe Turtoi – director de vanzari GEA Romania, Nastasia Belc – director general IBA, Robert Chioveanu – sef serviciu Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), Stefan Padure – presedintele Asociatiei Presei Agricole din Romania (APAR) si Ioan Ladosi – presedintele Asociatiei Producatorilor de Carne de Porc din Romania (APCPR).

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE