Fermierii se plang ca animalele salbatice le distrug culturile agricole. Cine ar putea preveni acest fenomen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Presedintele LAPAR, Laurentiu Baciu este de parere ca proprietarii fondurilor de vanatoare sunt principalii vinovati pentru pagubele produse de animalele salbatice in terenurile agricole ale fermierilor si considera ca autoritatile ar trebui sa ia masuri impotriva lor, noteaza Agerpres.

,,Avem mari probleme cu distrugerile provocate de animalele salbatice. (…)Luati-i pe cei care gestioneaza fondul de vanatoare si care au obligatia sa tina animalele in padure. Animalul este mai bine de controlat decat omul, dar du-i mancare acolo”, este de parere Laurentiu Baciu.

Hranirea animalelor salbatice, o metoda de a proteja culturile

Seful LAPAR a explicat ca personal nu a inregistrat pagube la culturile sale de porumb pentru simplul fapt ca hraneste animalele salbatice din fondul de vanatoare din care isi desfasoara activitatea.

,,Va dau un exemplu. In fondul de vanatoare unde imi desfasor activitatea, eu acum la timpul acesta, nu ma pune nimeni, dar vreau sa imi protejez culturile, le duc de mancare la porcii mistreti si din cele 1000 de hectare de porumb nu am un rand (afectat de pagube n.r.). (…)Deci, luati si actionati asupra proprietarilor de fonduri de vanatoare. Ei sunt vinovati”, mai explica presedintele LAPAR.

Fermierii acuza de mai multi ani ca animalele salbatice le distrug recoltele intr-o proportie foarte mare si desi s-au adresat autoritatilor in repetate randuri, nicio masura concreta nu a fost luata pana in prezent.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE