Romsilva: aproape 75% din padurile de stat vor avea un nou statut

Facebook
Twitter

Aproape trei sferturi din padurile administrate de Romsilva au obtinut recertificarea managementului forestier in sistem international, noteaza Agerpres.

,,Obtinerea certificarii pentru cele 2.344.360 de hectare de padure s-a produs in urma unui audit complex efectuat de specialistii unui organism de certificare din Marea Britanie. Auditorii au verificat in teren, timp de mai multe saptamani, respectarea criteriilor si standardelor privitoare la managementul durabil al padurilor administrate de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva. Cele 2,34 de milioane hectare de paduri de stat administrate de Romsilva sunt grupate in sase certificate ale managementului forestier, cu o valabilitate de cinci ani”, se arata intr-un comunicat emis de Regia Nationala a Padurilor.

Scopul certificarilor forestiere

Obtinerea certificarii forestiere aduce odata cu ea si certitudinea ca padurea respectiva este administrata in mod durabil si ca lemnul scos la vanzare are o provenienta bine stabilita si o calitate garantata.

„Certificarea managementului forestier garanteaza ca padurile administrate sunt gestionate durabil si ofera clientilor si consumatorilor finali siguranta ca lemnul sau produsele din lemn au o provenienta certa, din paduri gospodarite durabil, conform celor mai stricte norme silvice si legale”, arata Romsilva.

Inca 127.000 hectare de padure vor obtine certificarea

Romsilva face demersurile pentru a obtine certificarea a inca 127.493 hectare de padure, aflate pe raza a peste 11 ocoale silvice. Organismul responsabil cu certificarea a intreprins deja verificarile pe teren si daca in urma evaluarii principale se va decide acordarea certificarii atunci 78,69% din padurile de stat administrate de Romsilva vor avea acest statut.

In prezent, Regia Nationala a Padurilor – Romsilva are in administrare peste 3,14 milioane hectare de paduri dar si 22 de parcuri nationale naturale, cu o suprafata totala de 850.000 hectare.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE