Romsilva: care este pretul unui metru cub de lemn de foc. Regia a inceput livrarile catre populatie

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Regia Nationala a Padurilor –Romsilva a livrat, in primele sase luni ale anului, un volum de 608.926 metri cubi de lemn de foc, la un pret mediu de 178,6 lei fara TVA pe metrul cub. La ora actuala, disponibilul de lemn de foc se ridica la 272.961,98 metri cubi, noteaza Agerpres.

Pretul lemnului pentru incalzirea locuintei, livrat direct populatiei, variaza in functie de specie, sortiment si conditiile de livrare, costurile de transport nefiind incluse in pret, precizeaza institutia.

„Directiile silvice din subordinea Romsilva au intreprins demersuri pentru a oferi si serviciile de transport la costuri corecte, prin mijloace auto proprii sau prin contracte de prestari servicii obtinute transparent prin sistemul electronic de achizitii publice, pentru a aduce lemnele pentru foc la domiciliul solicitantului sau cat mai aproape de comunitatile locale, astfel incat populatia sa nu mai fie nevoita sa apeleze la intermediari”, sustin reprezentantii regiei.

Romsilva si-a dublat oferta de lemn de foc, comparativ cu anul 2016

Romsilva a inregistrat in ultimii trei ani o evolutie pozitiva a volumului de lemn pentru incalzirea locuintelor livrat populatiei, de la circa 840.000 de metri cubi in anul 2016, la peste 1,7 milioane de metri cubi la finalul anului trecut.

Recomand populatiei sa inceapa de pe acum achizitia lemnelor necesare incalzirii locuintelor in sezonul rece si sa contacteze ocoalele silvice din cadrul Romsilva, pentru ca fiecare om gospodar sa-si faca stocurile necesare din timp. Toate volumele si preturile sunt transparente, noi informam permanent populatia cu ajutorul autoritatilor locale, carora le multumesc pentru colaborare”, a declarat Gheorghe Mihailescu, director general al Romsilva.

Volumul de lemne disponibile si pretul acestora, afisate pe pagina de internet a Romsilva

Toate volumele si preturile de vanzare a lemnului destinat incalzirii locuintelor sunt disponibile la sediile celor 313 ocoale silvice din cadrul Romsilva, dar si centralizat pe pagina de internet a Romsilva, www.rosilva.ro, la sectiunea ”Lemn pentru foc – de vanzare”, datele la nivelul directiilor silvice fiind permanent actualizate.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE