septembrie 14, 2019
Meniu
ANSVSA

INS: productia de carne a Romaniei a scazut la toate speciile de animale. Care este cauza

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Potrivit INS, productia de carne a Romaniei a scazut la toate speciile de animale (ovine, caprine, porcine si bovine) in luna martie 2019, fata de perioada similara a anului trecut, insa a inregistrat o majorare la pasari.

Comparativ cu februarie 2019, productia de carne a inregistrat majorari la porcine, ovine, caprine si pasari, insa a consemnat un recul la productia de carne de vita.

Astfel, in luna martie 2019, productia de carne de bovine a fost de 5.903 tone, in scadere cu 18,7% fata de martie 2018 (7.267 tone) si cu 20,9% fata de luna anterioara (7.465 tone), respectiv februarie 2019. Numarul bovinelor sacrificate a fost 37.000 de capete, in scadere cu 21,2% fata de martie 2018 si cu aproape 14% fata de luna anterioara.

Productia de porc, mai mare decat in luna precedenta, insa mai mica decat cea de anul trecut

Productia de carne de porc obtinuta in luna martie a depasit 30.644 tone, mai mult cu 2,3% fata de luna precedenta, cand s-au realizat 29.957 tone carcasa, dar mai putin cu 16,6% fata de martie 2018 (36.743 tone). In martie a.c. au fost sacrificati 334.000 de porci, cu 22,5% mai putini fata de luna martie 2018 (431.000 capete) si mai mult cu 1,82% fata de luna precedenta (328.000 capete).

In ceea ce priveste productia de carne de ovine si caprine obtinuta in luna martie 2019, datele INS arata o crestere fata de luna februarie 2019, cu 84,3%, de la 1.754 tone la 3.234 tone. Fata de martie 2018 s-a inregistrat o diminuare a productiei de 2,5 ori, de la 8.034 tone carcasa ovine si caprine.

Animalele sacrificate pe aceste specii au ajuns la 261.000 de capete, cu 30,9% mai multe fata de luna precedenta (123.000 capete), dar de 3,5 ori mai putine oi si capre fata de aceeasi perioada a anului trecut (926.000 capete).

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE