ANAR: iata lista completa a raurilor care ar putea iesi din matca in urmatoarele zile

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Echipele de interventie din cadrul Administratiei Nationale “Apele Romane” (ANAR) monitorizeaza toate cursurile de apa vizate de avertizarile hidrologice in vigoare si actioneaza prin formatiile de interventie cu utilajele din dotare, informeaza institutia intr-un comunicat de presa.

Potrivit sursei citate, in ultimele 24 de ore s-au inregistrat precipitatii la nivelul intregii tari, cantitati importante fiind semnalate in judetele Vaslui, Bacau si Neamt: 96,8 l/mp la sh Bacesti, raul Barlad), 83,5 l/mp la sh Lipova (raul Lipova), 71 l/mp la sh N.Balcescu (raul Siret), 66,5 l/mp la sh Bosia (raul Berheci), 64,7 l/mp la sh Onesti (raul Trotus), la p.p. Craiesti 76,6 l/mp.

De asemenea, in aceasta perioada au fost emise patru atentionari hidrologice pentru fenomene imediate si opt avertizari hidrologice pentru fenomene hidrologice imediate – Cod Portocaliu. In prezent, inca sunt in vigoare trei avertizari pentru fenomene imediate si o avertizare hidrologica nationala pentru opt administratii bazinale de apa, care expira in data de 8 mai 2019, ora 10:00. Au fost depasite cotele de inundatie pe mai multe rauri din bazinele hidrografice Barlad si Trotus, pe raul Nirajul Mic si raul Budac.

„Echipele ANAR monitorizeaza toate cursurile de apa vizate de avertizarile hidrologice in vigoare si actioneaza prin formatiile de interventie cu utilajele din dotare. Totodata, sunt pregatite sa intervina toate utilajele din cadrul Administratiei pentru deblocarea albiilor si asigurarea sectiunilor de scurgere. Lucrarile de gospodarire a apelor si constructiile cu rol de aparare impotriva inundatiilor functioneaza in parametrii normali, in conformitate cu prevederile Regulamentelor de Exploatare”, se mentioneaza in comunicatul ANAR.

Personalul “Apele Romane’ a efectuat manevre de pregolire a acumularilor din administrare (Craiesti, Trohan, Cazanesti, Tungujei si Cuibul Vulturilor). In satul Mora, comuna Negri din judetul Bacau, paraul Mora, afluent stang al Siretului, s-a revarsat inundand circa 50 de gospodarii, iar in zona se intervine cu muncitori, personal tehnic si utilajele din dotare. De asemenea, s-a intervenit in judetul Arges pentru degajarea cursului de apa pe Valea Pauleasca la confluenta cu paraul Troislav, comuna Micesti.

Specialistii ANAR atrag atentia asupra faptului ca traversarea cursurilor de apa aflate sub avertizare, in aceasta perioada, precum si activitatile desfasurate in apropierea acestora reprezinta un factor de risc major.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE