Meniu

Nemultumirile oierilor din Romania, exprimate in cadrul unui eveniment

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Asociatia Profesionala a Ciobanilor (APC) a organizat o conferinta de presa in care membrii si-au prezentat nemultumirile crescatorilor de ovine si au dezbatut solutii practice pentru redresarea acestui sector, noteaza Agerpres.

Cei mai multi dintre oieri se simt nereprezentati in interesul lor legitim si acest lucru genereaza o stare de nemultumire si o resemnare in ceea ce priveste sectorul ovin in perspectiva noului exercitiu financiar 2021-2027, sustin organizatorii.

Romania, locul patru in UE la numarul de ovine si caprine detinute

In 2017, Romania s-a situat pe locul patru in randul statelor membre, dupa Regatul Unit, Spania si Grecia, la efectivele de ovine si caprine detinute, cu un total de 11,485 milioane de capete, releva datele Institutului National de Statistica (INS).

Cu exceptia anului 2010, aceste efective au inregistrat cresteri in fiecare an, in 2017 fiind consemnate cu 36,6% mai multe oi si capre fata de anul 2006.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

Lucrari in livada. Patru echipamente extrem de utile pentru orice pomicultor

Pomicultura este un domeniu extrem de profitabil, care nu presupune o investitie initiala foarte mare. Cu toate ca administrarea unei livezi de pomi fructiferi nu este nici consumatoare de timp, nici costisitoare, lucrarile din exploatatie presupun un risc suplimentar, neintalnit in alte sectoare agricole.