ANM: racire a vremii in urmatoarele doua zile si sanse mari de ploi

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Conform ANM, temperaturile vor scadea semnificativ la nivelul intregii tari in perioada 19-21 martie si vor aparea si precipitatii predominant sub forma de ploaie, potrivit prognozei de specialitate.

Cu exceptia perioadei 19-21 martie, in urmatoarele doua saptamani vremea se va mentine calda, cu valori termice ce ajung pana la 21-22 de grade Celsius.

In Banat, vremea, deosebit de calda in prima zi, se va raci pana in data de 21 martie, astfel ca temperaturile maxime se vor situa in medie intre 10 si 14 grade. In intervalul 21 – 23 martie, valorile termice vor creste din nou, cu medii ce vor ajunge la 13 – 15 grade, apoi vor scadea spre 9 – 11 grade si nu vor mai avea variatii semnificative.

Noptile vor avea acelasi parcurs, pornind de la 6 – 8 grade vor scadea spre valori medii de 0 – 2 grade, in jurul datei de 21 martie si ulterior vor avea mici oscilatii in ecartul 0 – 4 grade. Temporar, vor fi precipitatii predominant sub forma de ploaie in intervalele 18 – 21 martie si 24 – 31 martie.

Crisana, racire semnificativa a vremii dupa 19 martie

In Crisana, vremea se va raci semnificativ in intervalul 19 – 21 martie, cand media regionala a maximelor va fi in jur de 10 grade. Pana in data de 23 martie se va incalzi, spre valori medii de 12 – 14 grade, apoi se va raci din nou si temperatura nu va mai avea variatii notabile, maximele urmand a se situa intre 10 si 12 grade.

Temperaturile minime vor scadea, de la medii de 6 grade spre -2 grade, in data de 21 martie, apoi vor consemna o usoara revenire, pana la doua grade, la sfarsitul primei saptamani, iar in cea de-a doua saptamana se vor mentine la medii intre -2 si 0 grade. Temporar, vor fi precipitatii predominant sub forma de ploaie, cu probabilitate mai mare de aparitie in intervalul 18 – 21 martie si, in mare parte, din a doua saptamana.

Transilvania, incalzire a vremii dupa 20 martie

In Transilvania, valorile termice vor marca o scadere accentuata in primele zile, de la maxime in medie de 20 de grade, la valori in jur de 8 grade. In intervalul 20 – 23 martie se va mai incalzi, spre maxime de 10 – 11 grade, iar in a doua saptamana vor fi variatii usoare intre 6 si 10 grade.

Minimele vor creste usor in primele nopti, pana la medii de 2 – 4 grade, iar din 20 martie vor avea o tendinta de scadere si se vor situa, in medie, intre -4 si 0 grade. Precipitatii temporare vor fi in majoritatea zilelor, cu o probabilitate mai mare in zilele de 19 si 20 martie si, din nou, in intervalul 24 – 31 martie.

Maramures, temperaturi minime de -2 grade Celsius

In Maramures, media temperaturilor maxime va fi in scadere semnificativa in primele zile, de la 17 – 18 grade spre 8 – 9 grade, in data de 21 martie. In 22 si 23 martie se va incalzi usor, pentru ca ulterior sa se raceasca din nou, iar valorile termice maxime sa oscileze intre 6 si 10 grade. Media temperaturilor minime va fi in scadere in primele nopti, de la 4 grade pana la -2 grade si, ulterior, va avea usoare variatii, intre -2 si 2 grade. Precipitatiile vor fi posibile in majoritatea zilelor din intervalul de prognoza.

Moldova, sanse de precipitatii intre 25 si 31 martie

In Moldova, vremea va intra intr-un proces de racire accentuata, astfel ca mediile temperaturilor maxime vor ajunge la 8 – 10 grade in data de 20 martie, pornind de la 20 – 21 de grade. Dupa aceasta data si pana la finalul intervalului nu vor mai fi variatii notabile, iar mediile maximelor se vor situa intre 6 si 10 grade.

Media temperaturilor minime va fi cuprinsa intre 0 si 4 grade, in prima saptamana, cu usoare cresteri si scaderi, iar in a doua saptamana se vor mentine in general scazute, cu valori intre -2 si 0 grade. Precipitatiile vor fi, in general, putine si slabe cantitativ, iar probabilitatea de aparitie va fi mai ridicata in intervalul 25 – 31 martie.

Dobrogea, maxime in jurul a 16 grade Celsius

In Dobrogea, in prima zi de prognoza, vremea va fi deosebit de calda, cu o medie a temperaturilor maxime in jurul a 16 grade. Ulterior, se va raci, chiar semnificativ in primele trei zile, astfel ca maximele vor avea valori ce se vor situa in medie intre 8 si 10 grade.

Temperaturile minime vor fi ridicate in intervalul 18 – 20 martie, cu medii intre 6 si 8 grade, insa vor marca o scadere usoara pana la sfarsitul intervalului de prognoza, spre valori medii de 2 – 3 grade. Temporar, se vor semnala precipitatii slabe cantitativ, cu o probabilitate mai mare de aparitie in a doua saptamana.

Muntenia, sanse de precipitatii intre 19 si 21 martie

In Muntenia, in intervalul 18 – 20 martie, vremea se va raci accentuat, astfel ca, de la valori medii ale temperaturilor maxime de 21 – 22 de grade, se va ajunge la 11 – 12 grade. Dupa acest interval si pana in data de 31 martie, temperaturile nu vor mai avea variatii semnificative, acestea vor oscila usor intre 10 si 14 grade. Mediile minimelor vor contura o curba a cresterii spre valori de 5 – 6 grade, in 19 si 20 martie, insa vor marca o scadere ulterior, intre -2 si 0 grade.

Se vor semnala precipitatii mai insemnate cantitativ in intervalul 19 – 21 martie si pe arii mai extinse in intervalul 24 – 30 martie.

Oltenia, scaderi bruste ale temperaturilor dupa 20 martie

In Oltenia, vremea va fi deosebit de calda in prima zi de prognoza, cand maximele vor atinge in medie 22 de grade, insa vor scadea brusc, spre valori de 12 grade in data de 20 martie. In intervalul 21 – 23 martie vor mai creste putin, spre 14 grade, iar ulterior, pana la finalul intervalului, vor fi in limitele a 10 – 12 grade.

Mediile minimelor vor fi ridicate in primele doua nopti, la valori de 5 – 6 grade, apoi vor scadea spre valori de doua grade in data de 22 martie, iar in intervalul 23 – 31 martie se vor situa intre 0 si doua grade Celsius. Temporar, vor fi precipitatii cu o probabilitate mai mare in zilele de 19, 20 si 21 martie, apoi pe arii restranse in intervalul 24 – 30 martie.

La munte, vremea se va raci semnificativ in primele zile de prognoza, respectiv pana in data de 20 martie, cand se vor atinge valori medii ale temperaturilor maxime de zero grade, in conditiile in care saptamana va debuta cu valori de 10 grade. In intervalul 21 – 31 martie valorile maxime vor oscila usor intre -2 si 2 grade. Minimele vor fi in continua scadere, brusca in primele nopti, de la medii de 2 grade pana la -6 grade, in data de 21 martie, apoi usoara, spre valori de -8 grade. Se vor semnala precipitatii temporare, cu o probabilitate mai mare in intervalele 18 – 21 martie si 24 – 31 martie.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE