Botanoiu (MADR), despre planurile Romaniei privind agricultura ecologica

Facebook
Twitter

Secretarul de stat din MADR, Daniel Botanoiu a declarat ca Romania si-a propus ca, in anul 2021, sa aiba 500.000 de hectare cultivate ecologic, noteaza Agerpres.

„Romania a decis sa nu sustina plafonarea, ci partea de reasezare a platilor directe la nivel european, masurile de cercetare, instalarea tinerilor in mediul rural si obiectivul ambitios ca, in anul 2021, sa ajungem la 500.000 de hectare cultivate bio”, a precizat reprezentantul MADR.

El a mai spus ca, in prezent, judetul Tulcea detine 73.000 de hectare cultivate ecologic si a subliniat importanta pietei de desfacere, a parteneriatelor in afaceri si a finantarilor in domeniu.

Schimburile de afaceri romano-germane insumeaza 30 de miliarde de euro

Ministrul plenipotentiar si insarcinatul cu afaceri al Ambasadei Germaniei in Romania, Henning Kai, a mentionat ca schimburile de afaceri romano-germane au ajuns la 30 de miliarde de euro.

„Sunt peste 7.500 de firme germane active, cu o contributie de 13% la capital, ceea ce face din Germania al doilea investitor ca marime in Romania. Am creat prin firmele germane 250.000 de locuri de munca. Sunt cifre care prezinta doar simbolic interconectarea dintre sistemele noastre economice”, a afirmat Henning Kai.

Eforturi pentru implementarea agriculturii ecologice in Delta

Potrivit reprezentantilor firmelor private, Delta Dunarii si-ar putea dubla suprafata cultivata ecologic in ultimii ani, in prezent agricultura bio ocupand circa 18.000 de hectare in rezervatie.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE