Crescatorii de oi reclama fraudarea de fonduri europene. Ce masuri au luat autoritatile

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Mai multi crescatori de oi, nemultumiti de actiunile autoritatilor cu privire la activitatea lor au venit sa protesteze in fata ministerului Agriculturii  si sa discute cu ministrul Petre Daea.

Dupa intalnirea cu oierii, ministrul a spus ca este de acord cu unele din problemele ridicate de acestia insa a insistat asupra necesitatii de a asigura continuitatea pe piata si de a livra produse de calitate.

„Sunt de acord si cu unele observatii pe care le fac ei si trebuie sa fim atenti la institutiile noastre care opereaza din punct de vedere tehnic in acest sistem. Ca si conduita suntem alaturi de toti fermierii din Romania, de toti crescatorii de ovine, insa urmarirm sa crestem performanta ca altfel nu s-ar putea justifica aceste subventii, performanta inseamna cresterea randamentului, cresterea calitatii atat a lanii cat si a carnii, intr-un cuvant sa poata si ei sa castige si statul sa-si indpelineasca obiectivele pe care le urmareste prin lansarea acestor subventii pe care le dam la timp”, a spus Petre Daea.

Ministrul Daea, cu privire la ancheta DNA pentru fraudarea de fonduri europene

Ministrul Agriculturii a adaugat ca nu are date despre ancheta efectuata de DNA dupa ce o parte dintre crescatorii de oi au reclamat fraudarea de fonduri europene.

„Eu nu stiu, pentru ca nu ma ocup de aceste probleme, eu sunt ministrul Agriculturii si ma ocup de problemele agriculturii tarii romanesti si sunt multe si iata ca unele din ele sunt imprevizibile. (…) Suntem primii in Europa la accesarea fondurilor europene, avem un interes statal formidabil pentru a aduce banii in tara si a-i pune la dispozitia fermierilor in asa fel incat sa aiba posiblitatea sa-si desfasoare activitatea” a mai spus Daea.

Printre nemultumiri, oierii enumera si lipsa pasunilor dar si pretul redus la care sunt nevoiti sa vanda carnea de miel si laptele.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE