Ministrul Daea, noutati despre subventiile care urmeaza sa fie platite maine

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministrul Agriculturii, Petre Daea a vorbit despre subventiile care vor fi acordate de APIA incepand cu 16 octombrie, sustinand ca acestea vor fi acordate „la minutul 1, de la cumpana noptii”, noteaza Mediafax.

„Au incheiat controlul pe data de 1 octombrie, iar acum APIA poate sa dea subventiile in data de 16, la minutul 1, de la cumpana noptii. (…) Sunt pregatiti, acum, pentru primele operatiuni 455.000 de fermieri din 866.000. Sigur, nu poti sa dai toti banii intr-o zi, ca este imposibil acest lucru, avem aproape un milion fermieri, este cel mai mare numar de exploatatii in Romania si Romania este singura tara din UE care nu a solicitat prelungirea depunerii cererilor si este prima tara din UE la accesarea fondurilor europene”, a declarat Daea.

Ministrul spune ca banii europeni se datoreaza eforturilor autoritatilor

Daea a mai spus ca fondurile primite de la Uniunea Europeana sunt datorate in mare parte autoritatilor romane, care au facut posibila accesarea lor de catre fermieri.

„Merita sa facem aceste eforturi, sa aducem cat mai repede banii de la UE. Nu vin nici cu trenul, nici cu avionul, sau cu sacul. Vin pe baza unor documentatii facute si a unor eforturi extraordinare din partea statului si din partea Autoritatilor care compun sistemul acesta metodologic de acordare a subventiilor”, a adaugat seful MADR, prezent la inaugurarea statiilor de pompare Pristol si Salcia.

Statia de pompare Pristol si Salcia era nefunctionala din 2003. Aceasta a fost repusa in functiune in urma unei investitii de 600.000 de lei, deservind 5.530 de hectare de terenuri agricole.

 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE