Ministrul Daea, despre esecul sistemului antigrindina: „a actionat cu 16 rachete, dar natura a fost mai puternica”

Facebook
Twitter

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat ca sistemul de rachete antigrindina a actionat cu 16 rachete, insa norii care au cauzat grindina se aflau la o altitudine de 11.000 de metri, iar rachetele sunt eficiente doar pana la 8.000 de metri altitudine.

Drept urmare, mai multe culturi din judetele Buzau si Prahova au fost serios afectate de grindina. Ministrul spune ca mai multi specialisti se vor deplasa pe teren, pentru a evalua cu exactitate pagubele.

„A fost o situatie fara precedent, nu ne asteptam la caderi de grindina inainte de 1 mai. Sistemele antigrindina au fost activate din 15 aprilie. Sistemul este bun, a protejat pana acum, dar natura a fost mai puternica”, a spus ministrul.

Ministrul Mediului: CER PUBLIC DEMITEREA IMEDIATA a celor care nu si-au respectat atributiile

Ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu, a avut o reactie dura la acest eveniment si a cerut demisia a tuturor persoanelor responsabile.

„In zona Dealu Mare, grindina a facut prapad. Plantatii intregi de vita-de-vie si culturile agricole au fost afectate iremediabil pe suprafete mari. Ploaia torentiala si grindina au blocat traficul rutier si suvoaiele de apa au patruns in curti si case…DE CE NU S-A INTERVENIT, EFICIENT, CU RACHETE ANTIGRINDINA? M-am informat si avertizarea meteo, cod portocaliu, a fost data din timp, de catre ANM. CER PUBLIC DEMITEREA IMEDIATA a celor care nu si-au respectat atributiile de serviciu!”, a postat Gratiela Gavrilescu pe Facebook.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE