MADR anunta lansarea unei burse online de produse. Cum o putem accesa

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Incepand cu data de 25 aprilie 2019, toti cei interesati sa desfasoare activitati cu specific pescaresc pot accesa site-ul www.bursadepestetulcea.ro.

Prin intermediul acestei platforme online este licitata si comercializata oferta de produse pescaresti, obtinuta in special din pescuitul comercial desfasurat in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii (RBDD), pentru a crea o piata concurentiala functionala, care sa permita asociatiilor de pescari si pescarilor sa obtina cele mai bune preturi de vanzare.

Acest sistem este pus la dispozitia comerciantilor fara perceperea vreunei taxe. Noutatea o constituie interventia Casei de Comert Unirea care va achizitiona pestele ramas dupa finalizarea procedurii de licitatie prin negociere directa si il va introduce intr-un circuit rentabil de fabricatie sau de valorificare. Astfel, pescarii pot sa isi expuna oferta zilnica de peste proaspat ce va putea fi licitat de catre cumparatorii ce se vor autentifica in sistem.

Totodata, publicul larg poate regasi informatii despre cele mai raspandite specii de pesti din Delta Dunarii si Marea Neagra, precum novacul, bibanul, guvidul, calcanul, crapul sau stiuca.

Bursa de peste Tulcea a fost preluata in administrare de SN Casa Romana de Comert Agroalimentar UNIREA SA, ca Punct de Lucru, in scopul realizarii obiectivului central al proiectului si anume – crearea unui mecanism economic de tip bursa, capabil sa tranzactioneze peste si produse pescaresti rezultate din activitatea de pescuit comercial si acvacultura din Delta Dunarii, Marea Neagra si pescuitul costier.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE