MADR, despre modalitatile prin care pot fi sprijiniti tinerii fermieri

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

In data de 28 martie 2019 a avut loc, la Palatul Parlamentului, Intalnirea informala a directorilor pentru dezvoltare rurala din Statele Membre ale UE, organizata, in contextul Presedintiei Romaniei a Consiliului Uniunii Europene, de catre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), prin intermediul Autoritatii de Management pentru Programul National de Dezvoltare Rurala (AM PNDR).

La evenimentul dedicat modalitatilor de sprijinire a tinerilor fermieri au participat reprezentanti ai tuturor autoritatilor de management si ai departamentelor de dezvoltare rurala din  statele membre UE, reprezentanti ai Comisiei Europene si ai altor organizatii din cadrul UE.

In cadrul reuniunii, Florentina Tudor, director general AM PNDR, care a condus lucrarile reuniunii, a subliniat importanta sumelor semnificative alocate in cadrul programelor de dezvoltare rurala de catre un numar de state membre pentru sprijinirea tinerilor fermieri si pentru ameliorarea numeroaselor provocari cu care se confrunta mediul rural. Reprezentantii AM PNDR au prezentat contextul general si stadiul actual al implementarii Programului.

Din partea Comisiei Europene, Mihail Dumitru, director general adjunct a vorbit despre propunerile Comisiei referitoare la viitoarea perioada de programare, accentuand faptul ca prioritatile cheie ale PAC post 2020 vor veni in sprijinul tinerilor fermieri, asigurand astfel continuitatea actualului program.

Un alt subiect de actualitate dezbatut in cadrul reuniunii a fost sprijinirea tinerilor fermieri si a start-up-urilor prin intermediul instrumentelor financiare, precum si o serie de prezentari realizate de catre reprezentanti ai asociatiei tinerilor fermieri europeni si ai fermierilor romani sprijiniti prin fonduri PNDR, prin care s-a aratat importanta eficientizarii politicilor agricole, prin directionarea fondurilor catre nevoile reale ale tinerilor fermieri.

Reamintim ca, de la preluarea Presedintiei Romaniei a Consiliului Uniunii Europene, in domeniul agriculturii si pescuitului au fost programate pentru a fi inchise 4 dosare, insa datorita ritmului sustinut de lucru al tuturor celor implicati in acest proces, numarul dosarelor rezolvate pana la aceasta data a ajuns la 9.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE