Meniu

AFIR anunta lansarea unei noi linii de finantare. Care este valoarea sprijinului

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Potrivit unui anunt al Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR), personele juridice care se ocupa cu procesarea de produse agricole pot solicita, incepand cu data de 21 decembrie, finantare pentru proiecte de investitii. Bugetul total pus la dispozitie pentru aceasta submasura este de 35 de milioane de euro, iar cererile de finantare pot fi depuse pana la 30 iunie.

Fondurile totale disponibile pentru aceasta sesiune sunt de 35.348.504 euro, impartite astfel: 21.209.103 euro pentru dezvoltarea si modernizarea unor capacitati de procesare si de comercializarea a produselor agricole si 14.139.401 euro pentru crearea de noi unitati de procesare a produselor agricole.

„Incepand din 21 decembrie procesatorii pot depune online la AFIR solicitari de finantare a proiectelor pentru investitii in procesarea produselor agricole pentru obtinerea de produse neagricole, precum paine, produse zaharoase, prajituri, bere artizanala si multe altele. Finantarea disponibila prin schema GBER a submasurii 4.2 contribuie semnificativ la cresterea calitatii produselor obtinute, a sigurantei alimentare si la obtinerea de noi produse competitive, cu impact economic asupra procesarii ulterioare in intreprinderi, cu asigurarea standardelor de calitate. Valoarea sprijinului financiar poate ajunge pana la 2,5 milioane de euro pentru investitiile care conduc la un lant alimentar integrat.” a declarat Directorul general al AFIR, Adrian CHESNOIU.

Pragul de calitate si investitiile eligibile

Pragul de calitate lunar pentru depunerea unui proiect este de 65 de puncte (21 decembrie 2018 – 31 ianuarie 2019) si scade treptat pana la pragul minim de depunere de 15 puncte (1 – 30 iunie 2019). Depunerea proiectelor se realizeaza online pe site-ul AFIR.

Dintre investitiile eligibile prin aceasta linie de finantare, amintim: fabricarea painii, a prajiturilor si a produselor proaspete de patiserie, fabricarea inghetatei si a sorbetului, fabricarea produselor din cacao, a ciocolatei si a produselor zaharoase, fabricarea alimentelor pentru utilizari nutritionale speciale (de exemplu: lapte praf, alimente fara gluten), dar si fabricarea unor bauturi, cum ar fi berea artizanala.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE