septembrie 24, 2021

Sistemul antigrindina, din nou in functiune. Regiunile in care rachetele au fost folosite

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

In perioada 03-10 iulie 2020, din punctele de lansare (PL) ale Unitatilor de combatere a caderilor de grindina din cadrul Sistemului National Antigrindina si de Crestere a Precipitatiilor (SNACP), au fost lansate 234 de rachete antigrindina (RAG) pentru protejarea culturilor agricole si a comunitatilor locale din zonele de interventie.

Lansarile au avut efectul scontat, iar interventiile active in atmosfera din cadrul unitatilor Sistemului au inlaturat pericolul caderilor de grindina.

Sezonul de combatere a caderilor de grindina se deruleaza in perioada 15 aprilie-15 octombrie 2020, pentru toate Unitatile din structura SNACP. Pana acum, in intervalul 15 aprilie-10 iulie, unitatile de combatere a caderilor de grindina din cadrul SNACP au lansat in total 2.669 rachete antigrindina din UCCG Prahova, Oltenia, Timis, Moldova 1 Iasi si Moldova 2 Vrancea.

Anul acesta, SNACP protejeaza o suprafata de aproximativ 1.500.000 ha, prin functionarea unui numar de 65 de puncte de lansare (PL), apartinand unitatilor din cadrul sistemului. Alte 41 de PL din cadrul UCCG Iasi, Vrancea, Timis si Mures se afla in diferite stadii de realizare si punere in functiune pe parcursul acestui an.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE