SNACP: 80 de rachete antigrindina, lansate in zilele trecute. Care au fost zonele vizate

Facebook
Twitter

In perioada 26 iunie-3 iulie 2020, din punctele de lansare (PL) ale Unitatilor de combatere a caderilor de grindina din cadrul SNACP, au fost lansate 80 de rachete antigrindina (RAG), pentru protejarea culturilor agricole si a comunitatilor locale din zonele de interventie.

Lansarile au avut efectul scontat, iar pericolul caderilor de grindina a fost inlaturat datorita interventiilor active in atmosfera din cadrul unitatilor Sistemului.

Sezonul de combatere a caderilor de grindina se deruleaza in perioada 15 aprilie-15 octombrie 2020, pentru toate Unitatile din structura SNACP. Pana in acest moment, in intervalul 15 aprilie-3 iulie, unitatile de combatere a caderilor de grindina din cadrul SNACP au lansat in total 2.435 rachete antigrindina din UCCG Prahova, Oltenia, Timis, Moldova 1 Iasi, si Moldova 2 Vrancea, inregistrand o crestere semnificativa fata de perioada similiara din anii anteriori.

Anul acesta, Sistemul National Antigrindina si de Crestere a Precipitatiilor protejeaza o suprafata de aproximativ 1.500.000 ha, prin functionarea unui numar de 65 de puncte de lansare (PL), apartinand unitatilor:

Unitatea Pilot de Combatere a Caderilor de Grindina Prahova care asigura, cu 22 de PL, protectia culturilor agricole in judetele Prahova, Buzau, Teleorman si Olt;

Unitatea de Combatere a Caderilor de Grindina Iasi care asigura, cu 12 PL protectia culturilor agricole in judetele Iasi si Vaslui;

Unitatea de Combatere a Caderilor de Grindina Vrancea care asigura, cu 10 PL protectia culturilor agricole in judetele Vrancea si Galati;

Unitatea de Combatere a Caderilor de Grindina Oltenia care asigura, cu 17 de PL protectia culturilor agricole in judetele Olt, Dolj, Valcea, Mehedinti;

Unitatea de Combatere a Caderilor de Grindina Timis care asigura, cu 4 PL protectia culturilor agricole in judetul Timis.

Alte 41 de PL din cadrul UCCG Iasi, Vrancea, Timis si Mures se afla in diferite stadii de realizare si punere in functiune pe parcursul acestui an.

 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE