padure de vanzare

Suprafata padurilor virgine din Romania, in continua crestere

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Conform Ministerului Apelor si Padurilor (MAP), suprafata de paduri virgine si cvasivirgine din Romania va creste cu 19%, in urmatoarele luni, ajungand pana la 25.000 de hectare, relateaza Mediafax.

Aceasta suprafata a depasit, in prezent, 21.000 de hectare, pe langa acestea, alte 17.000 de hectare de padure, care nu sunt incluse inca in Catalogul national al padurilor virgine si cvasivirgine din Romania, fac parte din Patrimoniul Mondial UNESCO.

Acest catalog, avea inscrisa la data de 24 octombrie 2018, o suprafata de 5.898,92 hectare de paduri virgine si 15.192,6 hectare de paduri cvasivirgine.

Suprafetele introduse in Catalogul National in ultimii doi ani

In ultimii doi ani, au fost introduse in catalog 3.330 de hectare de paduri virgine si 4.867 de hectare de paduri cvasivirgine. In urmatoarele luni, aceasta suprafata se va majora cu circa 4.000 de hectare, conform estimarilor facute de amenajamentele silvice si de studiile de identificare, fiind deja avizate in amenajamentele silvice si vor fi incluse, in curand, in Catalogul National.

„In baza consultarilor publice finalizate, alte 23.000 de hectare sunt in diferite faze de avizare la autoritatile din teritoriu. In toate aceste suprafete, lucrarile silvice sunt oprite, iar 44.000 de hectare de padure beneficiaza deja de un regim de protectie stricta”, au mai anuntat reprezentantii MAP.

„Prin compararea valorilor se poate observa ca in ultimii doi ani a existat o atentie constanta si s-au facut eforturi pentru a completa baza de date care cuprinde padurile virgine si cvasivirgine din Romania. Masura are ca scop crearea cadrului necesar protejarii corespunzatoare a acestor valori naturale. Conservarea padurilor virgine si cvasivirgine din Romania reprezinta o prioritate pentru Ministerul Apelor si Padurilor. In acest sens, la nivelul autoritatii de stat s-au facut pasi importanti in vederea finalizarii procesului de identificare si cartare a padurilor virgine/cvasivirgine din Romania precum si in directia includerii padurilor calificate in Catalogul National”, au mai sustinut reprezentantii MAP.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE