Patru accesorii practice care se vor dovedi utile in orice gradina

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

In prezent, tot mai multe persoane decid sa-si infiinteze propria gradina de legume sau sa-si dezvolte una deja existenta. In timp ce unii fermieri doresc sa transforme aceasta activitate intr-o sursa de venit, altii o fac doar din pasiunea pentru gradinarit si din dorinta de a avea parte de legume proaspete si sanatoase, din gradina proprie.

Cu toate ca este o activitate placuta si relaxanta, gradinaritul eficient poate fi realizat doar daca vom tine cont de anumite reguli si daca ne vom procura instrumentele necesare in gradina.

Modul in care ne administram gradina este direct proportional cu roadele pe care le vom culege si de aceea, o investitie initiala in echipamente este mai mult decat recomandabila, pentru a fi siguri ca prima noastra cultura de legume va fi mai mult decat multumitoare. Iata care sunt principalele accesorii de care vom avea nevoie pentru o administrare corecta a gradinii.

1) O motosapa

Motosapa este unealta principala pentru orice exploatatie de mici dimensiuni. Aceasta ne va permite sa executam toate muncile agricole intr-un mod mult mai rapid si eficient, fata de uneltele conventionale (sapa, grebla, sapatoare, etc.).

In prezent, oferta mare de motosape existenta pe piata a contribuit la reducerea pretului acestora si astfel, o unealta considerata nu de mult profesionala, este acum accesibila tuturor. Motosapa are rolul de a afana pamantul, de a elimina buruienile si chiar de a ara tipurile mai moi de sol. Datorita proprietatilor sale multifunctionale, motosapa reprezinta o investitie inteligenta si utila.

2) Un gard rezistent

Chiar daca foarte multi fermieri aleg sa nu-si imprejmuiasca gradina, fermierii cu experienta sustin ca acest pas este extrem de important. Cu toate ca nu va stopa toti daunatorii, un gard rezistent se va dovedi extrem de util impotriva anumitor animale dar si impotriva unor persoane rau intentionate, care nu vor putea patrunde la fel de usor in gradina noastra. De asemenea, gardul ne va feri de eventuale incidente cu alti vecini, care detin o parcela de teren in imediata vecinatate.

Un gard trainic si rezistent la orice fenomen meteo nu este neaparat scump, dar trebuie sa fie confectionat dintr-un material rezistent la rugina si cu o textura solida, insa suficient de flexibila. Acest site ne pune la dispozitie o gama larga de garduri si plasa bordurata din care sa alegem.

3) Un sistem de curatare

Cu toate ca sunt relaxante si placute, muncile agricole din gradina ne vor sili sa folosim o gama variata de ustensile si accesorii, care pana la urma se vor murdari. Pentru ca pamantul intrat in motosapa sau in anumite recipiente este extrem de greu de inlaturat, cel mai indicat lucru este sa folosim un sistem de curatare semi-profesional sub forma unui aparat de spalat cu presiune.

Un astfel de aparat poate indeplini cu succes orice sarcina de curatare si se poate dovedi util atat atunci cand vine vorba de curatarea echipamentelor de gradinarit cat si pentru uneltele din jurul gospodariei. Mai multe modele de aparate de spalat cu presiune gasim pe acest site.

4) O instalatie de irigare

Atunci cand alegem un sistem de irigare, avem doua mari categorii spre care ne putem orienta: sistem subteran sau suprateran. Un sistem subteran de irigare este indicat pentru persoanele care nu doresc sa mute aspersoarele si furtunele de fiecare data sau sa depoziteze sistemul atunci cand temperaturile coboara sub 0 grade. Odata ce sistemul subteran este instalat, acesta va functiona printr-o simpla apasare de buton. Modelele mai performante pot fi programate pentru a efectua irigarea la ore prestabilite.

Sistemul suprateran de irigare reprezinta o metoda mult mai rudimentara de a stropi plantele, nu tocmai permisiva insa extrem de accesibila pentru persoanele care nu-si permit un sistem subteran. In mod normal, un simplu furtun conectat la un robinet poate constitui un sistem de irigare insa, pentru suprafetele mai mari se pot utiliza mai multe ramificatii de furtune, realizate prin intermediul unor mufe conectoare. Atentie insa; pentru un astfel de sistem, presiunea apei din robinet va trebui sa fie suficient de mare pentru a transporta apa la destinatie.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE