Patru unelte practice care se vor dovedi utile intr-o cultura viticola

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Detinerea unei culturi viticole reprezinta o investitie cu adevarat inspirata, care poate asigura o productie constanta pentru cel putin 30 de ani de la ajungerea vitelor la maturitate. Strugurii reprezinta un fruct cu foarte multe utilizari, fiind cautat atat pentru aroma sa unica cat si pentru proprietatile sale deosebite.

Alegerea terenului, selectarea unui soi de vita de vie care sa se adapteze zonei plantatiei sau construirea structurii pe care se vor dezvolta vitele sunt doar cateva dintre procedurile obligatorii in orice cultura viticola.

Cu toate ca nu este o procedura foarte complicata, intretinerea unei culturi de vita de vie poate fi simplificata foarte mult cu ajutorul unor echipamente adecvate. Iata care sunt echipamentele cele mai indicate pentru intretinerea unei culturi viticole.

1) Foarfeca pneumatica

O foarfeca pneumatica este ideala pentru operatiunea de taiere a vitei de vie si nu numai. Datorita preciziei sale si puterii constante, foarfeca pneumatica poate fi utilizata si pentru operatiuni din pomicultura.

Cu un astfel de dispozitiv, taierea se face printr-o simpla apasare de buton, oferind o mai mare precizie atunci cand efectuam taierea vitei si ajutandu-ne sa evitam taierea necorespunzatoare a acesteia. Majoritatea modelelor pot fi montate pe un telescop, permitandu-ne sa taiam chiar si boltele de vie.

2) Motocultor

Motocultorul este unealta de baza a micului fermier contemporan, el putand fi utilizata pentru o gama larga de activitati agricole. Versatilitatea dar si diversitatea accesoriilor unui motocultor permit operatiuni ca: maruntirea terenului, grapat, insamantat, plivit sau arat. In vie, motosapa va fi in principal utilizata pentru maruntirea terenului, insa se va dovedi utila si mai tarziu, cand vom efectua plivitul vitei de vie.

Din fericire, in prezent motosapele sunt mult mai accesibile ca pret decat in trecut, iar oferta este cu mult mai variata decat in anii precedenti. Puteti gasi un motocultor potrivit pentru dumneavoastra pe acest magazin.

3) Invertor de sudura

In cazul in care decidem sa cream o bolta de vie sau pur si simplu sa concepem o structura metalica pentru o cultura viticola, un aparat de sudura este o investitie ideala. Invertorul de sudura este cea mai recomandata solutie atat pentru un mic fermier cat si pentru agricultor profesionist, el fiind accesibil ca pret, usor de utilizat si foarte economic din punct de vedere al consumului de energie electrica.

Pentru a afla mai multe despre acest tip de echipamente si pentru a alege un invertor de sudura, puteti accesa acest link.

4) Dispozitiv de erbicidare

Erbicidarea viei este o operatiune extrem de importanta, acest lucru contribuind enorm la productivitatea culturii din anul urmator. Pentru o pulverizare cat mai uniforma a erbicidului dar si pentru o aplicare rapida, vom avea nevoie de un dispozitiv special de erbicidare.

Acest tip de unealta poate fi utiliza si pentru aplicarea de pesticide, fiind utila in aproape orice tip de cultura agricola. Un dispozitiv de erbicidare electric este si mai facil, alimentandu-se direct de la un acumulator, fiind mai silentios si mai economic.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE