Patru unelte utile pentru un profit maxim in horticultura

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Agricultura zilelor noastre este cu mult mai profitabila decat era in deceniile trecute, acest lucru datorandu-se in mare masura cercetarii continue dar si industrializarii. Echipamentele tehnologice existente in prezent, ne permit sa ne exploatam ferma la adevaratul sau potential si sa depasim cu brio  aproape orice inconvenient.

Cu toate acestea, alegerea echipamentului pentru ferma noastra se poate dovedi complicata de cele mai multe ori, avand in vedere numeroasele optiuni si modele disponibile pe piata la momentul actual. In horticultura, echipamentele necesare difera de la caz la caz in functie de cultura exploatata, insa exista anumite sisteme tehnologice care se vor dovedi indispensabile. Iata care sunt cele mai importante:

1) Un sistem de irigare

Detinerea unui sistem de irigatii performant este esentiala in horticultura, indiferent de tipul plantelor pe care le cultivam. In prezent, pe piata exista o serie de sisteme complete de irigat, cu toate mecanismele necesare incluse in pachet. Totusi, multi specialisti recomanda sa ne cream singuri instalatia de irigat, in functie de preferintele si nevoile noastre.

Daca achizitionam separat aspersoarele, conductele, senzorii, prizele de apa si celelalte accesorii urmand sa le asamblam noi, investitia va fi chiar si de doua ori mai mica decat daca am fi achizitionat un sistem complet.

2) Generator de curent

Pentru ca intreruperea spontana a curentului electric este o problema majora in horticultura, detinerea unui generator de curent este foarte utila pentru orice fermier. De asemenea,  generatoarele de curent sunt absolut necesare pentru zonele in care nu ne putem conecta la reteaua electrica, insa avem nevoie de electricitate pentru a opera utilajele sau sistemele de irigare.

Alegerea unui generator de curent nu este o procedura complicata, atat timp cat stim ce specificatii tehnice ar trebui sa aiba noul nostru generator. In general, lucrurile de luat in calcul la achizitionarea unui generator sunt: puterea, tipul tensiunii, motorul sau sistemul de pornire de care avem nevoie. O oferta detaliata de generatoare de curent cu preturi pentru toate bugetele putem gasi aici.

3) Boiler electric

Temperatura apei este extrem de importanta in horticultura, indiferent daca o folosim pentru irigatii sau pentru alte lucrari. Un boiler electric standard se poate dovedi util in special in cazul serelor sau a solariilor, unde temperatura apei folosite la irigatii trebuie sa fie egala cu temperatura solului, pe tot parcursul anului.

Cand alegem un astfel de dispozitiv, este mult mai indicat sa optam pentru un model cu reglare automata de temperatura si un rezervor suficient de mare incat sa satisfaca nevoile serei/solariului nostru. Aceste functii ne vor ajuta sa economisim timp, dar vor reduce semnificativ si consumul de energie electrica. Acest magazin ne pune la dispozitie o oferta bogata de boilere electrice utile in agricultura si nu numai.

4) Motosapa

O motosapa isi va gasi mereu utilitatea in horticultura, indiferent daca detinem o cultura exterioara sau o sera. Pentru ca prelucrarea pamantului este o activitate executata frecvent, modelul de motosapa ales va trebui sa fie unul fiabil dar si economic din punct de vedere al consumului energetic.

Cu o motosapa eficienta, activitati ca pregatirea solului, sfaramatul bulgarilor sau plivitul vor fi efectuate mult mai simplu, intr-un mod mult mai eficient.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE