Patru echipamente utile care te vor ajuta sa securizezi orice ferma zootehnica

Facebook
Twitter

Detinerea unei ferme ce are ca obiect de activitate cresterea animalelor nu este o activitate lipsita de riscuri. De foarte multe ori, ca fermieri, ajungem sa intampinam situatii neprevazute, pe care nu le-am fi putut anticipa sau preveni in vreun fel.

Cu toate acestea, anumite evenimente nefericite pot fi depasite cu succes, cu o investitie nu tocmai insemnata si intr-un timp relativ scurt. Pentru a face acest lucru, va trebui sa analizam toate riscurile la care ferma noastra zootehnica ar putea fi supusa si sa concepem un plan pentru a le evita.

Lipsa securitatii se poate dovedi extrem de riscanta pentru orice detinator al unei exploatatii zootehnice iar furturile, incercarile de sabotaj sau persoanele rau-intentionate ne pot aduce pierderi semnificative, uneori iremediabile. Iata patru echipamente utile care te vor ajuta sa-ti securizezi exploatatia zootehnica.

1) Un sistem de alarma

Amplasarea de dispozitive de alarma in interiorul unei exploatatii zootehnice reprezinta de mult timp o normalitate si foarte multi fermieri considera ca acesta este cel mai oportun mod de a-si proteja afacerea. Un sistem de alarma cu functionalitati medii ne va instiinta atunci cand o persoana neautorizata incearca sa patrunda in interiorul spatiului destinat cresterii animalelor, permitandu-ne sa luam masurile necesare.

Mai mult decat atat, sistemele de alarma performante ne pot instiinta cand o persoana neautorizata incearca sa patrunda pe proprietatea noastra chiar si atunci cand nu ne aflam in vecinatatea zonei. Sistemul este conceput in asa fel incat sa trimita automat notificari pe telefon proprietarului, in momentul in care alarma se declanseaza, permitandu-i acestuia sa ia masurile necesare.

2) Sisteme de supraveghere/acces video

Sistemele de supraveghere si acces video sunt extrem de utile ca echipamente antifurt insa pot fi folosite si ca mecanisme de verificare a activitatii din interiorul exploatatiei sau a persoanelor care efectueaza activitati in interiorul fermei noastre.

Un sistem video profesional se va dovedi util in special atunci cand ferma noastra este frecventata de mai multe persoane necunoscute sau de persoane in care nu avem incredere pe deplin. Echipamentul ne va ajuta sa urmarim indeaproape activitatea din interiorul fermei, iar in cazul un furt sau sabotaj, sa descoperim rapid persoana vinovata. Acest site ne pune la dispozitie o gama larga de solutii de supraveghere si video interfoane.

3) Sisteme control acces

Cu toate ca sunt extrem de utile, solutiile video nu vor functiona la fel de bine in toate situatiile iar uneori, cel mai indicat echipament de securitate este un sistem de control acces. Un astfel de sistem permite accesul persoanelor in interiorul spatiului de lucru doar pe baza unei cartele unice, pentru fiecare persoana in parte.

Astfel, acest sistem nu numai ca va asigura un acces mai facil personalului nostru, dar va pastra si o evidenta de intrare/iesire a fiecarei persoane in parte, permitandu-ne sa avem informatii clare despre activitatea fiecaruia. Gasiti o oferta variata de sisteme control acces pe acest site.

4) Detectoare de fum

Cel mai dezatruos eveniment la care ne-am putea astepta atunci cand detinem o ferma zootehnica este riscul izbucnirii unui incendiu. Chiar daca ne-am luat toate masurile de siguranta (nu exista surplus de sarcina electrica, echipamente bine izolate, fara surse de foc in interior, etc.) un incendiu poate aparea atunci cand ne asteptam mai putin si din aceasta cauza trebuie sa fim pregatiti.

Detectoarele de fum sunt special concepute sa depisteze orice incendiu in stadiu incipient, inainte de a produce pagube materiale serioase si pentru a ne permite sa luam masurile necesare. Modelele noi de detectoare pot notifica proprietarul de la distanta atunci cand exista suspiciunea unui incendiu.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE