septembrie 28, 2021

Construirea unei pensiuni eficienta energetic: izolatiile cu vata minerala

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

In ultima perioada, tot mai multi proprietari si deopotriva constructori pun un accent tot mai mare asupra dezvoltarea unor spatii rezidentiale tot mai eficiente din punct de vedere energetic. Acest lucru se intampla in primul rand pentru a micsora pe cat posibil costurile cu energia, insa si pentru a diminua impactul asupra mediului si sanatatii.

Astfel, la ora actuala exista nenumarate modalitati prin care putem eficientiza o cladire din punct de vedere energetic, insa cele mai folosite metode sunt utilizarea vatei minereale de sticla sau bazaltica, aceasta avand valori foarte bune de rezistenta termica.

Utilizarile vatei minerale de sticla si bazaltica

Deoarece este produsa din bazalt topit, vata minereala de sticla bazaltica este mai densa decat cea de sticla. In general, puteti utiliza cu succes vata bazaltica pentru termoizolarea exterioara a fatadelor de contact (cele cu tencuiala), a acoperisurilor de tip terasa, precum si pentru pardoseala.

In schimb, vata minerala de sticla este folosita mai degraba pentru termoizolarea exterioara a fatadelor ventilate (element fixat la o anumita distanta fata de peretele cladirii prin intermediul unei structuri portante metalice sau de lemn), pentru termoizolarea fatadelor pe interior, de asemenea si pentru peretii interiori/despartitori, precum si pentru acoperisurile inclinate sau a tavanelor.

De asemenea, aceasta nu arde si nici nu intretine arderea, fiind folosita si ca protectie la incendiu, pentru a oferi o rezistenta mai mare cladirilor. Cititi mai multe detalii, precum si preturi, despre vata minerala de sticla la acest magazin.

Eficienta energetica

Pana la urma, cel mai important criteriu in alegerea materialului de izolatie folosit se refera la eficienta energetica, acest lucru calculandu-se prin coeficientul de transfer termic.

De exemplu, daca vom avea o valoare tot mai redusa a coeficientului de transfer termic, pentru un material, acela va fi un mai bun izolator. Vata de sticla ar putea avea si aici un avantaj, daca observa faptul ca aceasta are un interval mai mare de performanta termica, la o greutate mai mica decat vata balzatica.

Valori coeficient transfer termic: 0,032 W/mk – 0.044 – pentru vata de sticla si intre 0.035 W/mK – 0.040 pentru vata bazaltica.

Transportul si depozitarea

Din acest punct de vedere, vata de sticla este mai avantajoasa, in primul rand deoarece are capacitatea sa-si reduca volumul de cateva ori. Astfel, manipularea va fi si ea mult mai usor gratie densitatii mici pe care o are vata minerala de sticla.

Alte aspecte importante

In cadrul constructiei tale, vei avea nevoie probabil si de dezvoltarea unei structuri metalice. Cea mai folosita din acest punct de vedere este teava patrata, acesta fiind materialul perfect pentru orice tip de utilizare.

Gratie formei, teava patrata are o rezistenta deosebita pe toate lungimea ei. Teava patrata este folosita frecvent la constrcutia de stalpi si coloane metalice, datorita gradului ridicat de rezistenta la torsiune. Chiar daca teava patrata are o durata de viata destul de lunga, materialului i se poate prelungi durata de viata aplicandu-i un strat de grund si un strat de vopsea. Gasiti in acest magazin o oferta variara de tevi patrate, alaturi de alte informatii tehnice.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE