zmeura

Lucruri importante de stiut pentru a-ti crea propriul sistem de aeroterme si pompe de caldura necesare serei

Facebook
Twitter

Administrarea unei sere nu este atat de simpla pe cat ar crede unele persoane iar uneori, diferenta dintre o recolta de succes si un esec total  poate consta in cateva operatiuni simple. Pentru ca detinerea unui sistem de incalzire bine pus la punct este extrem de necesara pentru orice sera, in cele ce urmeaza va vom explica de ce trebuie sa tineti cont cand alegeti orice tip de aeroterme sau pompe de caldura.

Cat de mare este sera noastra

Inainte de a ne orienta spre un sistem de incalzire, trebuie sa cunoastem dimensiunile aproximative ale serei. Aerotermele sunt special concepute pentru un spatiu de o anumita dimensiune, iar in cazul in care spatiul nostru este mai mare decat performantele produsului, acesta nu va fi la fel de eficace.

De asemenea, cumpararea unei aeroterme destinata unui spatiu mai mare este total nerecomandata, pentru ca presupune o investitie prea mare si totodata inutila. Cel mai indicat este sa cunoastem dimensiunile spatiului nostru si sa achizitionam un produs destinat suprafetei serei noastre.

Temperatura apei, cand efectuam irigarea

Cu toti stim ca daca stropim plantele cu apa prea rece sau prea calda, aceasta poate dauna frunzelor sau fructului propriu zis. Avand in vedere variatiile mari de temperatura de la noapte la zi, este extrem de greu sa asiguram o temperatura constanta a apei pentru procesul de irigare si de aceea, detinerea unei pompe de caldura ne va ajuta enorm.

O pompa de caldura are capacitatea de a mentine apa necesara irigarii la o temperatura constanta, chiar si in lunile toride de vara cand apa se incalzeste mai mult decat ar trebui. In general, specialistii recomanda ca temperatura apei folosita la irigatie sa fie egala cu temperatura solului.

Costurile combustibilului si cele de intretinere

Orice producator care detine o sera stie ca orice cost de functionare trebuie eliminat/amortizat prin orice mijloc posibil, pentru ca aceste costuri nu vor face decat sa ne micsoreze profitul final. De aceea, este important ca atunci cand alegem aeroterme si pompe de caldura, sa fim siguri ca acestea sunt suficient de fiabile si economice privind consumul de combustibil.

In mod normal, echipamentele care functioneaza cu energie solara sunt cele mai eficiente din punct de vedere energetic dar si al fiabilitatii. Cu toate aceastea, tehnologiile actuale ne pun la dispozitie noi solutii, precum sisteme care extrag caldura din sol, apa freatica sau chiar din aer.

Pretul de achizitie

Desigur, cel mai important criteriu in alegerea unui sistem de incalzire pentru sera este bugetul nostru. In mod normal, un echipament mai scump este de cele mai multe ori si mai eficient/fiabil, reducandu-ne costurile ulterioare in mod semnificativ.

Cu toate acestea, daca afacerea noastra este abia la inceput si nu dorim sa investim o suma prea mare de bani in echipament, putem opta pentru anumite pompe de caldura sau aeroterme mai ieftine, cum ar fi cele electrice. Energia consumata si actiunile de mentenanta vor genera costuri mai dese insa investitia initiala va fi mult mai mica.

Profitati de cele mai avantajoase oferte pentru aeroterme si pompe de caldura

Este extrem de simplu sa alegem echipamentul perfect de incalzire a serei, odata ce suntem informati si stim exact de ce avem nevoie. Dupa ce stabilim aceste lucruri, alegerea echipamentului de incalzire consta doar in preferintele dumneavoastra. Cei de la Ferroli ne pun la dispozitie o gama variata de aeroterme  si pompe de caldura, pentru toate bugetele si cu o eficienta energetica ridicata. Alegeti chiar azi echipamentele de incalzire, pentru a beneficia de o sera productiva si economica, in acelasi timp.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE