lactate bradet

O cooperativa infiinteaza mai multe fabrici de lactate in tara. Iata cate locuri de munca se vor crea

Facebook
Twitter

Conform reprezentantilor cooperativei agricole ,,Tara Mea’’, o noua fabrica de lactate urmeaza a fi deschisa in Barlad in viitorul apropiat, cu o investitie de 7 milioane de euro. Alte 2 milioane de euro vor fi utilizate pentru modernizarea unor fabrici de lapte din localitatile Berca si Arad, noteaza Mediafax.

In prezent, cooperativa Agricola ,,Tara Mea’’ are in componenta trei fabrici, localizate in Buzau, Arad si Ploiesti, fabrici ce produc lunar lactate in valoare de 500.000 euro. ,,Cooperativa se ocupa permanent atat de calitatea produselor din cele patru fabrici, cat si de impartirea eficienta a costurilor si de investitii noi. In 2017, Tara Mea a inregistrat o cifra de afaceri de 26 de milioane de euro’’, se arata intr-un comunicat eliberat de cooperativa.

Fabrica din localitatea Berca, infiintata cu o investitie de 3 milioane de euro are 100 de angajati in prezent si produce intre 60 si 80 de tone de lactate. ,,In fabrica de la Arad s-au investit 4 milioane de euro, iar fabrica de la Ploiesti, cu o investitie de 200.000 de euro, este un proiect pilot in care se lucreaza manual specialitati romanesti, dupa retete traditionale demult uitate. La Barlad se construieste o fabrica de lactate care urmeaza sa livreze peste 80 de tone lunar’’, a declarat Florin Burculescu, presedinte al cooperativei ,,Tara mea’’.

Noua fabrica va livra 80 tone lactate pe luna

Fabrica de la Barlad, construita cu o investitie de 7 milioane de euro va fi gata in doua luni si va livra in jur de 80 tone lactate pe luna. Cooperativa ,,Tara Mea’’ a pornit ca un business unic in Romania, reusind in doar 3 ani sa aduca sub aceeasi umbrela peste 350 de fermieri, procesatori si comercianti romani.

,,Astazi, sub coordonarea cooperativei activeaza aproximativ 350 de fermieri cu activitati de la cultivarea legumelor la procesarea lactatelor si a carnii de porc si pasare. Acestia s-au constituit intr-o cooperativa cu acelasi nume, intr-un proiect inspirat de modele din Spania, Franta, Italia, dar si din Romania comunista’’, explica reprezentantii societatii.

,,Scopul cooperativei este, pe de o parte, sa creasca productia si consumul de produse romanesti, sanatoase, cu o calitate net superioara celor din import, si – pe de alta parte – sa sustina o crestere economica solida atat pentru producatorii romani, cat si pentru economia tarii. Tara Mea este singurul proiect de acest gen care a reusit sa integreze productia, procesarea si comercializarea, oferind astfel beneficii reale si castig garantat membrilor’’, mai spun oficialii.

Initiativa cooperativei ,,Tara mea’’ este extrem de benefica pentru piata romaneasca de lactate, in conditiile in care tot mai multe fabrici de traditie din tara noastra si-au inchis portile in ultimele luni.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE