Patru defectiuni comune care pot aparea la sistemul tau de incalzire a serei

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

In prezent, tot mai multi fermieri decid sa-si construiasca propria sera de flori sau de legume, incurajati de productivitatea crescuta pe care un astfel de sistem o poate oferi dar si de faptul ca plantele dintr-o sera nu sunt dependente de conditiile climatice.

Cu toate acestea, infiintarea unei sere presupune o investitie initiala considerabila, in functie de echipamentele cu care o vom dota dar si de gradul de productivitate pe care ni-l dorim de la viitoarea noastra exploatatie agricola.

Un sistem de incalzire profesional s-a dovedit extrem de util in multe sere, iar acesta poate asigura productii care sa amortizeze investitia in 2-3 ani. Totusi, chiar si o astfel de instalatie se poate defecta uneori, iar cand acest eveniment se produce este bine sa putem remedia problema singuri, pentru a ne reduce cheltuielile. Iata cele mai frecvente defectiuni care pot aparea la o instalatie de incalzire a serei.

1) Suierat in interiorul centralei

Daca atunci cand pornim sistemul de incalzire auzim un suierat continuu, inseamna ca centrala noastra se confrunta cu o problema tehnica la sistemul de alimentare cu apa. Defectiunea este cauzata de apa calcaroasa iar impuritatile se vor depune pe schimbatorul de caldura in placi cauzand zgomotul.

In acest caz, va fi nevoie sa prevenim alimentarea centralei cu apa calcaroasa iar daca sunetul persista si dupa aceea, va trebui sa intreprindem o curatare chimica a intregii centrale, cu ajutorul unor substante de dezincrustare, potrivite pentru aceasta operatiune.

2) Centrala nu produce suficienta caldura

Aceasta defectiune poate avea foarte multe cauze si cea mai recomandata metoda de a descoperi problema este prin verificarea alimentarii cu apa a centralei, presiunii apei ce vine de la sursa sau termostatului de ambianta.

Totusi, de cele mai multe ori aceasta defectiune este cauzata de vana cu 3 cai, care este extrem de solicitata de centrala si tinde sa se deterioreze foarte des. Gasiti aici mai multe tipuri de vane cu 3 cai dar si detalii despre modul in care acestea functioneaza.

3) Flux de apa neregulat in calorifere

Pentru instalatiile de incalzire (centralele) care utilizeaza calorifere ca mijloc de distribuire a caldurii, nivelul de apa trimis din centrala trebuie sa fie unul uniform si constant, pentru o incalzire eficienta dar si pentru o buna functionare pe termen lung a instalatiei.

Daca fluxul de apa din calorifere se reduce constant, este posibil ca fluxostatul sa se fi deteriorat sau sa se fi deteriorat. Fluxostatul este un senzor care are rolul de a regla debitul apei trimis catre calorifere si asigura o distribuire constanta a apei. De asemenea, aceasta poate detecta si eventualele scurgeri ale instalatiei de incalzire, reducand fluxul de apa. Gasiti aici mai multe modele de fluxostate dar si informatii suplimentare despre aceasta piesa.

4) Instalatia prezinta scurgeri de apa

Aceasta problema apare de cele mai multe ori la sistemele vechi, insa astfel de evenimente au fost sesizate si la modelele mai actuale. La un sistem de incalzire, toate piesele de distribuire a apei sunt etansizate, iar atunci cand din diferite motive acestea se perforeaza, corodeaza sau sunt imbinate necorespunzator, vor aparea scurgerile.

De aceea, primul lucru pe care trebuie sa il avem in vedere atunci cand detectam scurgeri este sa verificam toate imbinarile instalatiei si sa le etansizam in cazul in care acestea nu mai sunt lipite corespunzator. In cazul in care scurgerea este cauzata de o perforare a boilerului, atunci va trebui sa folosim o substanta de etansizare combinata cu o banda sigilanta.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE