Pensiunea de la poalele muntilor Penteleu care iti reda sentimentul copilariei la tara

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

La poalele muntilor Penteleu, langa raul Basca, patru tineri curajosi din Bucuresti, satuli de agitatia citadina, au pus bazele, in urma cu patru ani, unei ferme de familie, care isi propune sa le reaminteasca turistilor de copilaria petrecuta la tara. Pe langa o multime de animale, de la capre, oi, vaci, iepuri pana la gaste, rate si gaini, Ferma de sub Penteleu dispune si de doua centre de procesare a laptelui si carnii, pentru a oferi turistilor preparate proaspete si naturale.

„Totul a pornit acum 4 ani, cand eu si alti 3 prieteni am dorit sa ne facem o casuta de vacanta. Constructia a luat amploare si ne-am trezit cu o casa destul de mare. Apoi, ne-am gandit ca avem copii si trebuie sa facem si un loc de joaca. Zis si facut. Incet incet ne-am dat seama ca am vrea sa mancam si ceva natural, prin urmare am cumparat cateva animale, le-am construit adaposturi. Intr-un final am ajuns la concluzia ca de acest loc deosebit s-ar putea bucura si altii, de aceea am vrut sa deschidem o pensiune”, povesteste, pentru StiriAgricole.ro, Laurentiu Braga, administratorul Fermei de sub Penteleu.

Situata in comuna Gura Teghii, judetul Buzau, ferma are un efectiv de 100 de capre, 40 de oi, precum si de pasari, rate, gaste, curcani, iepuri si vaci. Fiecare animal este hranit cu faneata, intr-un mod cat se poate de natural.

Exploatatia dispune si de doua centre de procesare a laptelui si carnii, turistii avand posibilitatea astfel sa consume carne, lapte si oua direct de la animalele fermei. Mai mult decat atat, ferma este inconjurata si de numeroase livezi de ciresti, pruni, meri, peri si chiar capsuni.

„Toate animalele pe care le avem le crestem natural, fara concentrate. Avem circa 30 de hectare cu faneata. Dispunem si de doua centre de procesare a laptelui si a carnii, prin care oferim turistilor produse precum pastrama, lapte, oua. Toata exploatatia respecta cele mai stricte norme europene de igiena”, mai afirma administratorul fermei.

In ceea ce priveste cazarea, turistii pot descoperi la Ferma de sub Penteleu camere in stil rustic, dichisite cu carti, filme vechi si viniluri.

„In zona in care avem ferma a fost un catun care s-a desfiintat acum multi ani in urma. Este un loc retras, insa deosebit. De la ultima localitate mai sunt circa 4 km pana se ajunge la noi. Turistii au la dispozitie camere personalizate, cu mobila din lemn, care au fost facute cu mult suflet. Nu sunt camere de 5 stele, de hotel, ci de ferma, care au insa toate conditiile”, mai spune Laurentiu Braga.

Pentru a oferi turistilor o experienta cat mai rustica, administratorul Fermei de sub Penteleu a adus de curand si o casa din Maramures, veche de mai bine 100 de ani.

„Am adus-o de acolo dezmembrata, mai avem putin de lucru la ea. Este facuta cu pamant in interior, cu barne de lemn la exterior, asa cum se facea odata, cum aveau bunicii nostri”, povesteste Laurentiu Braga.

Administratorul Fermei de sub Penteleu afirma ca investitiile totale realizata pana acum, inclusiv cu achizitionarea terenului, se ridica la circa 600.000 de euro.

Pentru viitor, cei patru tineri si-ar dori sa renunte la viata de la oras si sa se mute permanent la ferma de la poalele muntilor Penteleu.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE