Echipamente utile, pe care orice crescator de vaci ar trebui sa le aiba

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Infiintarea unei ferme de vaci presupune un risc destul de mare si o investitie substantiala. Volatilitatea pietei dar si anumite evenimente nefericite cu care ne putem confrunta la orice pas il pot face pe un fermier neexperimentat sa esueze inca din primele luni de activitate.

Avand in vedere ca linia dintre succes si esec este una foarte subtire, un crescator incepator de bovine trebuie sa invete sa-si eficientizeze exploatatia si sa-si gestioneze extrem de atent proaspata investitie.

Din fericire, progresul tehnologic ne pune la dispozitie o serie de utilaje si echipamente performante, care ne vor ajuta sa ne gestionam ferma cu cheltuieli minime, pentru un profit cat mai mare.Iata care sunt principalele dotari pe care o ferma de vaci ar trebui sa le detina.

Covoare de cauciuc

Pentru a asigura o productivitate cat mai mare, este necesar sa le asiguram bovinelor un mediu lipsit de stres si o ingrijire corespunzatoare. Aceste tipuri de covoare vor asigura vacilor un mediu comfortabil si ne vor ajuta extrem de mult atunci cand facem curatenie in adapostul bovinelor.

Mai mult, aceste covoare de cauciuc au si un rol dezinfectant, prevenind infestarea laptelui cu bacterii si asigurand dezinfectarea incaltamintei la intrarea si la iesirea din grajd.

Ventilatoare industriale

Pe langa confort, animalele au nevoie si de un ambient sanatos, in care sa fie ferite de boli si sa le fie asigurata o temperatura optima. Pentru a realiza acest lucru, habitatul vacilor va trebui sa fie ventilat corespunzator, cu ajutorul unor ventilatoare industriale.

Aceste tipuri de ventilatoare vor elimina excesul de umiditate si de caldura din interiorul fermei, vor asigura reimprospatarea aerului si reducerea prafului. Acest site ne pune la dispozitie o oferta variata de ventilatoare industriale.

Spatii destinate colectarii laptelui

Structurarea halei in care vom creste animalele este foarte importanta, avand in vedere ca acest lucru ne va eficientiza activitatile si ne va scurta timpul de lucru. In cazul unei ferme de vaci de lapte, modul de colectare trebuie sa fie unul igienic, rapid si eficient.

Astfel, este indicat sa infiintam spatii speciale destinate colectarii, cu mulgatoare si cu spatiu suficient pentru amplasarea celorlalte accesorii necesare mulgerii. Un astfel de spatiu nu doar ca ne va permite o colectare facila a laptelui, dar va contribui enorm si la calitatea laptelui obtinut. Pentru construirea unor astfel de spatii, recomandam utilizarea de echipamente exacte, care sa ne permita sa exploatam la maximum spatiul de care dispunem. Pentru masuratori, cel mai indicat este sa utilizam un telemetru.

Adapatoare si sisteme de hranire

Furajarea vacilor din ferma noastra nu necesita un efort foarte mare, insa in cazul in care numarul animalelor creste, activitatea va presupune un efort suplimentar. Pentru a ne scurta timpul de lucru necesar hranirii si adaparii animalelor este indicat sa utilizam echipamente specializate, concepute pentru un numar mai mare de bovine.

O adapatoare profesionala va mentine in permanenta nivelul apei din recipient, fara a mai necesita umplerea manuala de catre fermier. Unele modele mai avansate au si functie anti-inghet, mentinand constanta temperatura apei din recipient.

Pentru hranire se recomanda folosirea de iesle circulare, care desi simple, vor asigura accesul facil al animalelor la mancare si nu va mai fi nevoie sa hranim separat fiecare animal.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE