Administrarea fermei: patru echipamente utile in orice gospodarie

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Administrarea unei gospodarii moderne presupune activitati diferite fata de cele necesare pentru o gospodarie rudimentara. Noile tehnici si echipamente aparute au optimizat muncile din jurul gospodariei si au imbunatatit semnificativ viata fermierilor.

Principalele echipamente tehnologice utilizate in agricultura pot fi costisitoare insa aceasta investitie poate fi amortizata in timp, iar beneficiile vor depasi rapid costurile. Iata principalele echipamente utilizate in agricultura, care ne vor imbunatati activitatea si ne vor ajuta sa obtinem productivitatea dorita:

1) Motocultor

Chiar daca este un mecanism complex, motocultorul este in esenta o versiune imbunatatita a conventionalei motosape. Modelele curente vin cu o gama larga de accesorii secundare, menite sa indeplineasca majoritatea muncilor de pe teren.

Pentru o gradina sau pentru o mica exploatatie viticola, un motocultor va fi in general folosit pentru maruntirea terenului, dar poate fi utilizat chiar si pentru semanat, prasit, sau pentru modelele avansate chiar arat.

2) Un tractoras

Un tractor reprezinta fara doar si poate o investitie insemnata, insa un astfel de utilaj agricol se va dovedi extrem de util atat pentru lucrarile din jurul casei cat si pentru unele lucrari specifice.

Principalul aspect pe care trebuie sa il luati in considerare la achizita unui tractor este plecat de la nevoile imediate pe care doriti sa le acoperiti ( cultivarea legumelor, fanete, pomicultura, cultura mare) puterea tractorului. Pe acest magazin gasim mai multe tractoare de vanzare, potrivite pentru orice buget.

3) Compresor

Chiar daca este o unealta utilizata cu preponderenta in atelierele auto, un compresor de aer este foarte util in orice gospodarie. Fie ca il folosim pentru anvelopele utilajelor agricole, pentru piscinele gonflabile sau chiar si pentru curatarea cu jet de aer rece a unor echipamente, compresorul nu ar trebui sa lipseasca din gospodaria unui fermier.

Modelele actuale ofera o foarte mare versatilitate si pot fi operate si de cei mai neexperimentati utilizatori, datorita simplitudinii.

4) Un hidrofor

Buna-functionare a oricarei gospodarii depinde de accesul la apa curenta dar si de transportarea apei acolo unde este cea mai mare nevoie. Chiar daca o vom folosi in gradinarit sau pentru animale, o modalitate rapida de a transporta apa este absolut necesara in orice conjunctura.

Astfel, un hidrofor, chiar si de dimensiuni reduse ne poate usura munca extrem de mult si ne poate asigura o productivitate mult mai crescuta in gradina. Inainte de a achizitiona un astfel de dispozitiv, trebuie sa estimam debitul de apa necesar in gospodaria noastra. Astfel, vom evita sa achizitionam un model prea puternic, care se va dovedi costisitor si mare consumator de combustibil.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE