Patru echipamente utile pentru securizarea oricarei crescatorii de animale

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Orice fermier cu experienta stie ca desi profitabila, cresterea de animale este o activitate cu foarte multe riscuri. Spre deosebire de agricultura vegetala, in zootehnie pot aparea mult mai multe situatii neprevazute, pe care nu le putem anticipa in vreun fel.

Totusi, exista anumite situatii care pot fi preintampinate, cu o investitie nu tocmai insemnata si intr-un timp relativ scurt. Pentru a face acest lucru, va trebui sa analizam toate riscurile la care ferma noastra zootehnica ar putea fi supusa si sa concepem un plan pentru a le evita.

Securizarea unei ferme zootehnice nu se refera strict la instalarea de sisteme antifurt, ci la toate echipamentele si procedurile intreprinse pentru a preveni orice eveniment care ne-ar putea aduce pierderi. Iata cele mai importante echipamente de siguranta cu care orice crescatorie de animale ar trebui fie dotata:

1) Sistem antiincendiu

Cel mai dezatruos eveniment la care ne-am putea astepta atunci cand detinem o ferma zootehnica este riscul izbucnirii unui incendiu. Chiar daca ne-am luat toate masurile de siguranta (nu exista surplus de sarcina electrica, echipamente bine izolate, fara surse de foc in interior, etc.) un incendiu poate aparea atunci cand ne asteptam mai putin si din aceasta cauza trebuie sa fim pregatiti.

Detectoarele de fum sunt special concepute sa depisteze orice incendiu in stadiu incipient, inainte de a produce pagube materiale serioase si pentru a ne permite sa luam masurile necesare. Modelele noi de detectoare pot notifica proprietarul de la distanta atunci cand exista suspiciunea unui incendiu. Pe acest site gasim o gama larga de detectoare de fum dar si socluri detectori. Tot pe acest site gasim sisteme de automatizare si automatizari porti culisante.

2) Sisteme de supraveghere/acces video

Sistemele de supraveghere si acces video sunt extrem de utile ca echipamente antifurt insa pot fi folosite si ca mecanisme de verificare a activitatii din interiorul exploatatiei sau a persoanelor care efectueaza activitati in interiorul fermei noastre.

Un sistem video profesional se va dovedi util in special atunci cand ferma noastra este frecventata de mai multe persoane necunoscute sau de persoane in care nu avem incredere pe deplin. Echipamentul ne va ajuta sa urmarim indeaproape activitatea din interiorul fermei, iar in cazul un furt sau sabotaj, sa descoperim rapid persoana vinovata.

3) Sistem de alarma

Daca exploatatia noastra este localizata la o anumita distanta de casa, va trebui sa ne asiguram ca aceasta ramane securizata chiar si pe timpul noptii. Din pacate, un sistem de supraveghere video nu este suficient atunci cand vine vorba de prevenirea accesului persoanelor autorizate in unitate, iar de aceea vom avea nevoie de un sistem de alarma.

Dotat cu senzori de miscare, un sistem de alarma se va declansa de fiecare data cand va detecta chiar si incercarea cuiva de a patrunde in exploatatia noastra. Mai mult, aceste sisteme sunt dotate cu conectivitate la distanta, notificandu-ne ori de cate ori este cazul.

4) Sisteme de control al accesului in unitate

Cu toate ca sunt extrem de utile, solutiile video nu vor functiona la fel de bine in toate situatiile iar uneori, cel mai indicat echipament de securitate este un sistem de control acces. Un astfel de sistem permite accesul persoanelor in interiorul spatiului de lucru doar pe baza unei cartele unice, pentru fiecare persoana in parte.

Astfel, acest sistem nu numai ca va asigura un acces mai facil personalului nostru, dar va pastra si o evidenta de intrare/iesire a fiecarei persoane in parte, permitandu-ne sa avem informatii clare despre activitatea fiecaruia.

 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE