Patru echipamente si utilaje agricole care nu ar trebui sa lipseasca din curtea niciunui fermier

Facebook
Twitter

Modul de administrare a unei gospodarii moderne s-a schimbat mult in ultimii ani. Progresul tehnologic dar si nevoile diferite ale oamenilor au facut aceasta activitate mult mai profitabila si mult mai economica din punct de vedere al timpului si banilor.

Progresul tehnologic i-a dat fermierului acces la o serie de echipamente extrem de utile, care i-au usurat munca si i-au asigurat o productivitate sporita in toate muncile agricole.

Chiar daca unele din aceste unelte presupun o investitie initiala consistenta, valoarea lor se va vedea in timp iar suma cheltuita va fi rapid amortizata. Iata care sunt cele mai utile unelte si utilaje agricole, pentru orice gospodar.

1) Motocoasa

Motocoasa este o unealta ideala, fie ca dorim sa cosmetizam gazonul din fata casei, fie ca dorim sa strangem fanul dintr-un loc greu accesibil.  Spre deosebire de o masina de tuns iarba, motocoasa este mult mai mult mai facila, comportandu-se minunat si in locurile mai inguste sau situate in panta.

Pentru o gospodarie de mici dimensiuni, cea mai indicate motocoasa este cea de tip hobby. Desi au motoare mai mici (in doi timpi) si sunt destinate folosirii ocazionale, acestea au si cele mai avantajoase preturi. O oferta variata de motocoase gasim pe acest site.

2) Un tractoras

Un tractor reprezinta fara doar si poate o investitie insemnata, insa un astfel de utilaj agricol se va dovedi extrem de util atat pentru lucrarile din jurul casei cat si pentru unele lucrari specifice.

Principalul aspect pe care trebuie sa il luati in considerare la achizita unui tractor este plecat de la nevoile imediate pe care doriti sa le acoperiti ( cultivarea legumelor, fanete, pomicultura, cultura mare) puterea tractorului. Pe acest magazin gasim mai multe tractoare de vanzare, potrivite pentru orice buget.

3) Un hidrofor

Buna-functionare a oricarei gospodarii depinde de accesul la apa curenta dar si de transportarea apei acolo unde este cea mai mare nevoie. Chiar daca o vom folosi in gradinarit sau pentru animale, o modalitate rapida de a transporta apa este absolut necesara in orice conjunctura.

Astfel, un hidrofor, chiar si de dimensiuni reduse ne poate usura munca extrem de mult si ne poate asigura o productivitate mult mai crescuta in gradina. Inainte de a achizitiona un astfel de dispozitiv, trebuie sa estimam debitul de apa necesar in gospodaria noastra. Astfel, vom evita sa achizitionam un model prea puternic, care se va dovedi costisitor si mare consumator de combustibil.

4) Compresor

Chiar daca este o unealta utilizata cu preponderenta in atelierele auto, un compresor de aer este foarte util in orice gospodarie. Fie ca il folosim pentru anvelopele utilajelor agricole, pentru piscinele gonflabile sau chiar si pentru curatarea cu jet de aer rece a unor echipamente, compresorul nu ar trebui sa lipseasca din gospodaria unui fermier.

Modelele actuale ofera o foarte mare versatilitate si pot fi operate si de cei mai neexperimentati utilizatori, datorita simplitudinii.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE