4 unelte care nu trebuie să lipsească din casa unui gospodar iscusit

Facebook
Twitter

Un lucru e sigur din start. E mai bine să ai uneltele tale, decât să le împrumuți mereu. Se aplică și în cazul utilajelor mari, pe care le folosești la lucrul pământului, dar și în cazul uneltelor mici de care ai nevoie la reparații casnice.

Și nu vorbim aici despre uneltele de tipul trusa clasică de scule, cu patent, ciocan și chei, deși și acestea sunt foarte necesare și utile, vorbim despre acele scule electrice sau nu care îți vor fi de mare ajutor atunci când vrei să construiești sau să repari ceva, oricât de complexă ar fi lucrarea – de la un simplu foișor în curte, la un hambar nou pentru cerealele din recolta de anul acesta.

Iată așadar care sunt uneltele care nu trebuie să lipsească din casa unui gospodar iscusit:

1. Un ciocan rotopercutor

Un ciocan rotopercutor este mult mai puternic decât clasica bormașină și deci mult mai eficient. Cu el vei găuri betonul, metalul și lemnul, dar îl poți folosi și la îndepărtarea plăcilor de gresie și faianță sau a plăcilor ceramice. Este o ustensilă foarte utilă și care nu trebuie să lipsească din arsenalul unui gospodar care se respectă.

2. Fierăstrău electric

Un fierăstrău electric este necesar în orice gospodărie, mai ales în cele de la țară, unde ai nevoie de el pentru tăierea lemnelor de foc. Cu el poți realiza însă și toaletarea gardurilor din curte, a pomilor fructiferi, iar când vei prinde puțină îndemânare poate încerci și niște elemente decorative în plictisitorii arbuști tuia. Este o unealtă compactă, ușor de utilizat și manevrat. Pornirea acesteia se face simplu. În plus, un fierăstrău electric este ușor de depozitat, silențios și foarte prietenos cu mediul înconjurător.

3. Motocoasă

Întreținerea gazonului poate fi o adevărată problemă atunci când nu ai la dispoziție uneltele potrivite. Una dintre acestea este chiar motocoasa, care poate veni în ajutorul tău și poate transforma o activitate pe care puțini gospodari o agreează în ceva plăcut și foarte-foarte rapid. Spre deosebire de coasa clasică, motocoasa ajunge și în locuri greu accesibile. Pentru ca operațiunea să fie una ușoară și confortabilă, alege motocoasa în funcție de înălțime.

4. Set de șurubelnițe

Probabil ai deja câteva șurubelnițe acasă, însă este momentul pentru un set complet, de toate mărimile și formele. Nu de puține ori folosim șurubelnițe nepotrivite și ajungem să deteriorăm șurubul, capul uneltei sau să ne accidentăm, pentru că instrumentul alunecă atunci când aplicăm puțină presiune. Așadar, un set cât mai complet de șurubelnițe este absolut necesar în gospodăria ta. Includem aici modele cu cap plat, cu cap în cruce, de diferite dimensiuni. De folos îți va fi însă și un tester de tensiune, mai ales dacă știi că ai un sistem electric mai vechi în locuință.

Acum, pentru că știi care sunt uneltele ce nu trebuie să lipsească din arsenalul oricărui gospodar iscusit, care va fi primul proiect de care te vei apuca? Aceste instrumente te vor ajuta să construiești anexe de lemn pentru depozitarea cerealelor, adăposturi pentru animale sau foișoare elegante, în care să te relaxezi în weekend, după o săptămână de muncă istovitoare.

Sursa foto: Shutterstock.com

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE