Sapte unelte si echipamente necesare in gradina

Facebook
Twitter

Fie ca esti profesionist sau incepator in organizarea si intretinerea unei gradini, este bine sa stii ca te poti baza pe uneltele si echipamentele de care ai nevoie. Nu este nimic mai frustrant decat sa existe o urgenta, sa o poti repara, dar sa nu ai tot ceea ce iti trebuie.

Va prezentam in acest articol zece unelte si echipamente necesare intr-o gradina.

1. Lopata

Fara indoiala, prima pe lista este lopata, deoarece majoritatea actiunilor vor necesita organizarea pamantului, mutarea lui, asezarea compostului si multe altele. De asemenea, daca vrei sa-ti fie mai usor la plantarea bulbilor si a rasadurilor poti cumpara si o mistrie pentru gradinarit.

2. Grebla

Grebla este si ea o unealta extrem de necesara in gradina, indiferent de suprafata lucrata. Te va ajuta foarte mult cand vrei sa stranzi frunzele uscate si chiar cand vrei sa uniformizezi mulciul.

3. Roaba

Aproape ca nu mai este nevoie sa subliniem importanta roabei intr-o gradina, de la transportarea bulbilor pana la eliminarea gunoiului, a frunzelor uscate. Dimensiunea unei roabe nu trebuie sa fie foarte mare daca aveti o gradina relativ mica.

4. Stropitoarea

Fara indoiala, si stropitoarea va fi de un real folos in gradina. Acolo unde avem suprafete mai mari, se poate instala si un sistem de irigare.

5. Hidrofor

Apa curenta este deosebit de importanta in special pentru o casa, cat si pentru o gradina. Chiar daca ai la dispozitie un put sau o fantana, caratul galetilor reprezinta doar o solutie temporara, ineficienta si un efort in plus de care ai prefera sa te lipsesti. Poti avea apa curata cu ajutorul unui hidrofor. Puteti citi aici mai multe detalii despre cum sa alegeti un astfel de echipament si cum sa-l instalati.

6. Compresor

Iti doresti sa vopsesti gardul gradinii tale, atunci ai nevoie de un compresor. Si aici, poti alege din nenumarate modele de compresoare, insa cel mai important este sa alegi unul care sa-ti permita mobilitate si flexibilitate.

7. Foarfeca de gradina

Primavara este momentul taierilor si organizarii in gradina, prin urmare o alta unealta foarte importanta va fi foarfeca de gradina. Tot la acest capitol ar putea fi adaugate si masina de tuns iarba sau motocoasa, de obicei mai ieftina decat o masina de tuns iarba.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE