Cum alegem corect o pompa submersibila

Facebook
Twitter

O pompa submersibila se poate dovedi o investitie deosebit de utila, mai ales daca locuim la o casa si avem o gradina. O asemenea pompa ne va ajuta sa aducem la suprafata apa dintr-o sursa adanca, pe care sa o folosim la irigarea plantelor. Cum alegem o pompa submersibila si care este diferenta fata de un hidrofor va prezentam in acest articol.

In primul rand, alegerea unei pompe submersibile si chiar a unui hidrofor trebuie sa se faca in stransa legatura cu nivelul de adancime al putului precum si cu debitul de apa necesar.

De exemplu, daca avem un nivel al apei intre 1 si 8 metri putem folosi mai degraba o pompa de hidrofor. Daca vorbim de un nivel al apei mai mare de 8 metri atunci putem discuta despre pompe submersibile, acestea fiind in acest caz mult mai eficiente.

Diferenta dintre o pompa submersibila si un hidrofor

Chiar daca ambele echipamente sunt folosite pentru acelasi lucru, este important de subliniat ca principiile de functionare sunt diferite. De exemplu, hidroforul functioneaza aspirand apa de la o anumita adancime, in timp ce pompa submersibila „impinge” apa spre suprafata.

O alta diferenta demna de mentionat se refera la capacitatea de autoamorsare a pompei submersibile, in comparatie cu hidroforul, care trebuie amorsat.

Automatizarea acestui proces, in cazul pompei submersibile, va poate scuti de un efort suplimentar, plus de unele situatii in care apar probleme si cand ar trebui sa apelati la un specialist.

Alegerea pompei submersibile in functie de debitul de refulare

Pentru a alege informat o pompa submersibila este important sa ne interesam si despre debitul de refulare, acesta reprezentand cantitatea de apa care ajunge la locul de consum.

Pentru a alimenta o casa relativ mica, ar fi suficienta o pompa submersibila de circa 1.500 – 2.000 litri/ora.

Alte sisteme necesare pentru anexe sau spatii industriale

Pe langa pompele submersibile, necesare la o gospodarie, cei care detin spatii industriale mai pot fi interesati si de un sistem de incalzire cu aer cald.

Aerotermele industriale sau suflantele de aer cald pot, in functie de model, sa incalzeasca spatii de sute de metri cubi la costuri avantajoase.

Folosirea unui sistem de incalzire cu aer cald este eficient mai ales cand se doreste climatizarea unei incinte pe perioade limitate de timp.

Astfel, printr-o aeroterma industriala, temperatura este ridicata rapid, chiar de la temperaturi de sub zero grade la temperaturi de peste 20 de grade pentru a asigura confortul termic necesar.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE