Cinci unelte indispensabile pentru intretinerea unei gradini sau a unei livezi

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Chiar daca dispuneti de o suprafata mica de teren, ingrijirea acesteia este un aspect deosebit de important, mai ales daca intentionati sa va dezvoltati o gradina sau chiar o livada.

Exista o serie de unelte si instrumente indispensabile pentru lucrarea corespunzatoare a pamantului, de aceea am ales sa va prezentam cateva dintre acestea.

Motosapa

Prima pe lista noastra este motosapa, cea care ne va ajuta sa prelucram cat mai bine pamantul pentru a obtine recoltele dorite.

Indiferent ca alegem o motosapa pe benzina sau una electrica, motosapa este o unealta indispensabila din primavara si pana in toamna. Pregatirea solului umed sau uscat, sfaramatul bulgarilor de pamant sau plivitul sunt lucrari pe care le poti face mult mai eficient cu acest utilaj.

Motocoasa

De asemenea, una dintre cele mai frecvente operatiuni pe care le vom realiza daca lucram pamantul este cositul ierbii.

Pentru a ne usura munca si din acest punct de vedere putem achizitiona o motocoasa pe benzina semiprofesionala, care este usor de manevrat chiar si de o persoana fara experienta in domeniu.

Generatorul de curent electric

Un alt instrument deosebit de important atunci cand executam lucrari pe suprafete de teren extinse se va dovedi si generatorul de curent electric. Desi nu este un utilaj specific agricol, generatorul de curent se afla pe lista noastra deoarece necesitatea asigurarii electricitatii, pentru alte utilaje, este capitala.

Un generator de curent poate furniza energie electrica aproape oriunde. Poate sustine consumul casnic cu toti consumatorii vitali sau un eveniment organizat departe de sursele de curent electric conventionale.

In functie de nevoile dumneavoastre puteti alege intre generatoare monofazate sau trifazate, pentru uz casnic sau profesional, pe benzina sau generatoare de curent pe motorina. Citeste mai multe informatii despre generatoarele de curent, precum si despre preturile acestora, la acest magazin.

Motopompa

Pe lista lucrurilor indispensabile pentru o gradina sau o livada vom nota si motopompa, care se va dovedi extrem de necesara mai ales in perioadele secetoase din vara. Cu ajutorul ei si impreuna cu un sistem de irigatie vom asigura necesarul de apa plantelor.

Tot la acest capitol putem nota si pompa de stropit, indispensabila si ea pentru imprastierea eficienta a tratamentelor impotriva daunatorilor.

Freza de zapada

Avand in vedere ca in iernile din ultimii ani cantitatea de zapada cazuta la o ninsoare a fost in general tot mai mare, un alt utilaj pe care l-am notat la capitolul “unelte indispensabile” este si freza de zapada.

Eficiente si usor de utilizat, frezele de zapada va vor scuti de multa munca fizica in ceea ce priveste degajarea zapezii si va va asigura accesul facil in diferintele puncte ale proprietatii, chiar si in cazul unei ninsori puternice. Descoperiti freze de zapada ieftine la acest magazin.

Indiferent de utilajele si uneltele pe care le veti cumpara pentru terenul dumneavoastra, cereti ajutorul echipelor de consultati din cadrul magazinelor pentru a va asigura ca produsul pe care il achizitionati corespunde cat se poate de mult cu necesitatile dumneavoastra.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE