Care sunt uneltele de gradinarit indispensabile si cum le alegi corect

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

O gradina de legume bine organizata reprezinta nu numai o sursa de alimente sanatoase si gustoase, ci si un loc in care sa va puteti relaxa. Pentru a fi pregatit de toate lucrarile necesare in cadrul unei gradini este important sa va achizitionati uneltele de baza pentru aceasta activitate.

Pentru inceput, este important sa va asigurati ca sunteti imbracat adecvat. Din acest punct de vedere se recomanda sa purtati haine lejere, care sa nu va ingrauneze miscarile, de preferabil dintr-un material care sa permita circulatia aerului, precum bumbacul.

De asemenea, pentru a va proteja de umezeala si de noroi, este important sa aveti si cizme de cauciuc. Obligatoriu o pereche de manusi nu ar trebui sa va lipseasca.

In ceea ce priveste uneltele de gradinarit esentiale, nu ar trebui sa ne lipseasca o cazma, o furca, o sapa, o grebla, un fierastrau, o foarfeca de taiat ramuri, precum si o roaba.

La achizitionarea cazmelei este important sa acordati o atentie mai mare. Sapatul va fi o activitate frecventa in gradina, si extenuanta, care va va solicita spatele mult. Din acest motiv este necesar sa alegeti o cazma care are manerul indeajuns de lung incat spatele dumneavoastra sa fie drept.

Inca o ustensila de baza in intretinerea unei gradini este si toporul. Acesta va va ajuta la taierea ramurilor groase, a pomilor sau a lemnelor. Alegerea unui topor s-ar putea sa nu fie cea mai usoara operatiune, avand in vedere multitudinea de optiune. Cu toate acestea, este bine sa va alegeti un topor in functie de fiabilitate, usurinta in exploatare, greutate, materialul din care e facut manerul si, fireste, scopului principal pentru care aveti nevoie (taiatul, cioplitul etc.).

Un alt instrument indispensabil, mai aveti daca aveti o gradina ceva mai mare, este motocoasa. Acestea au o putere medie a motorului si sunt foarte usor de folosit chiar daca utilizatorul nu a mai folosit vreodata un astfel de echipament. Majoritatea sunt echipate cu fir pentru taiat iarba, disc cu 3 sau 4 dinti pentru cosit si recoltat ori disc cu 40 sau 80 de dinti pentru taiat arbusti subtiri.

Motocoasele sunt actionate fie cu ajutorul unor motoare pe benzina, fie cu ajutorul motoarelor electrice. O gama variata de asemenea unelte, precum si informatii detaliate despre ele, puteti gasi aici.

Daca aveti o gradina mai mare si vreti sa va axati pe cultivarea legumelor, atunci veti avea nevoie de inca un articol foarte important, si anume de o pompele de apa sau motopompele. Acestea din urma sunt usor de transportat, avand un consum minim de combustibil si sunt foarte eficiente si fiabile, ajutandu-va la irigarea prin aspersoare, umplerea bazinelor sau evacuarea apei de drenaj din canale sau spatii inundate.

In functie de marimea lor, aceste echipamente se pot utiliza pentru uz casnic (pentru casa sau gradina) sau pentru uz industrial (agricultura, constructii) si sunt echipate cu motoare pe benzina sau diesel. De asemenea, se pot folosi pentru ape curate, cat si pentru ape murdare. Verifica la acest magazin de ce pompa de apa ai nevoie.

Pentru a incepe propriu-zis plantarea intr-o gradina de legume, avem nevoie fireste si de seminte. Si pentru acest aspect este bine sa acordati o atentie deosebita, deoarece doar prin intermediul unor seminte de calitate puteti avea legume gustoase. Interesati-va la magazinul de specialitate daca semintele pe care vreti sa le cumparati se preteaza pentru solul din gradina dumneavoastra si daca au nevoie de ingrijiri suplimentare.

Revenind la echipamentele si ustensilele necesare intr-o gradina, si depozitarea acestora trebuie sa se faca in anumite conditii pentru a le pastra cat mai mult timp. Acestea se vor curata de pamant, se vor sterge si se vor pune in dispozitivele de tip rastel, eliminand astfel si pericolul accidentarii. De asemenea, nu uitati sa intretineti cu spray-uri speciale pe baza de ulei foarfecele si uneltele de tip trimmer.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE