Oferta de rasaduri pentru camp a Statiunii Legumicole Buzau

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Statiunea de Cercetare Legumicola Buzau a publicat oferta sa de răsaduri pentru camp 2017. Astfel, legumicultorii pot achizitiona de la institut rasaduri pentru tomate, ardei gras, castraveti, pepene, telina, precum si pentru o serie de plante aromatice si condimentare ca sofranel, coriandru, anghinare, rucola, maghiran, musetel sau oregano.

Cea mai bogata oferta de rasaduri pentru camp o intalnim la cultura de tomate, unde legumicultorii pot alege din nu mai putin de 15 soiuri si hibrizi. De exemplu, un fir din hibridul Siriana F1 costa 0,80 lei, in timp ce un fir din soiul Buzau 1600 costa 0,50 lei/bucata.

Alte soiuri de tomate pe care fermierii le pot achitiona sunt Inima de Bou, Nectaria, Buzau 22, Buzau 47, Chihlimbar, Florina, Buzau 4, Kristinica, Darsirius, Mariuca, Carisma (tip cireasa), Coralina sau Sonia de Buzau.

Pentru ardei gras, legumicultorii pot opta intre soiurile Buzau 10 (0,50 lei/cub), Arum (0,30 lei/cub), Galben superior (0,30 lei/fir). De asemenea, cei interesati au la dispozitie si doua soiuri de ardei iute.

In oferta Statiunii Legumicole din Buzau se regaseste si soiul de castravete amar Rodeo, la pretul de 0,70 lei/cub. Totodata, specialistii SCDL Buzau au in oferta si castravetele cu tepi Tempus, la acelasi pret.

Pentru cultivatorii de pepeni, Statiunea Legumicola pune la dispozitia doritorilor soiul de pepene galben – Fondant, la pretul de 0,40 lei/cub, si soiul de pepene verde – Dochita, la acelasi pret.

De asemenea, cultivatorii gasesc in oferta statiunii si varza de toamna, din soiurile Buzoiana si De Buzau, la pretul de 0,30 lei/fir.

Pe langa legume, statiunea de cercetare ofera legumicultorilor si rasaduri din plante aromatice, medicinale si flori. De exemplu, tarhonul are pretul de 0,50 lei/cub, broccoli – 0,50 lei/cub, coriandru – 0,50 lei/cub, anghinare – 0,50 lei/cub, rucola – 0,50 lei/cub, oregano – 0,50 lei/cub si multe altele.

Pe site-ul Statiunii de Cercetare Legumicola Buzau puteti gasi oferta completa de rasaduri.

Infiintata in 1957, Statiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultura Buzau are in prezent 60 de angajati, desi pana in 1989 aici activau aproape 2.000 de cercetatori. Mai mult decat atat, statiunea de cercetare nu primeste niciun ban de la bugetul de stat, aceasta autofinantandu-se prin vanzarea legumelor, semintelor si a rasadurilor.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE