3 proiecte pentru casa si gradina pe care le poti realiza singur, cu uneltele potrivite

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Nu ai nevoie de o echipa profesionista de muncitori ori de cat ori vrei sa faci o schimbare în decorul casei sau curtii tale. Multe dintre proiectele care par dificile la prima vedere sunt, de fapt, mult mai simple decat crezi. In realitate, daca ai la dispozitie uneltele potrivite, poti duce fara probleme la bun sfarsit o serie de lucrari pentru casa ta.

In plus, e mult mai satisfacator sa îti îmbunatatesti casa si gradina de unul singur. Iar partea cea mai buna e ca nu va trebui sa astepti dupa o echipa de profesionisti ca sa începi treaba. Te poti apuca de lucru cand doresti tu, pentru ca tu esti cel care decide. Iata 3 proiecte pentru casa si gradina pe care le poti realiza fara prea mari eforturi, de unul singur:

1) Un set de dulapioare suspendate

Cand vrei sa pui un set de dulapioare în bucatarie, peretele pe care îl montezi conteaza foarte mult. Spre exemplu, daca montezi raftul pe un perete de rezistenta, vei avea nevoie de un ciocan rotopercutor. Altfel, nu vei putea sa dai gaurile de care ai nevoie, pentru ca o bormasina obisnuita nu poate patrunde într-un perete de rezistenta.

O alta problema cu care te vei confrunta este ridicarea dulapioarelor în timp ce le montezi, ca sa poata fi suspendate pe perete. Daca esti singur, acest lucru poate fi dificil, însa poti rezolva problema daca gasesti o cale sa le sprijini în timp ce le montezi. Pentru asta, poti folosi o piesa de mobilier sau, daca nu ai niciuna suficient de înalta, poti fixa pe perete o bucata de lemn, pe care sa o folosesti ca pe o stinghie pentru a sprijini dulapioarele în timp ce le prinzi în suruburi.

2) Un pat leagan

Provocarea principala cand vrei sa construiesti un pat legan în curtea ta casei tale este sa alegi copacul si creanga potrivita de care sa îl prinzi. E foarte important sa alegi o creanga groasa, sanatoasa si rezistenta, care sa poata sustine o greutate cat mai mare. De asemenea, trebuie sa cureti zona de crengi mai mici înainte de a monta leaganul; vei putea face asta foarte usor si rapid cu un fierastrau electric. Daca nu dispui însa de unul, te poti descurca si cu unul obisnuit.

Un alt lucru pe care ar trebui sa îi ai în vedere este balansul leaganului. Daca folosesti o creanga prea înalta, atunci leaganul va fi foarte lung, permitand un balans foarte mare, lucru care ar trebui evitat. De asemenea, atunci cand alegi franghia sau sfoara cu care vei prinde leaganul de copac, ar fi bine sa te orientezi catre cele din materiale sintetice. Daca folosesti o sfoara normala de canepa sau bumbac, exista riscul ca aceasta sa slabeasca si sa se subtieze din cauza ploilor si intemperiilor. Odata ce ai ales sfoara potrivita, nu-ti mai ramane decat sa te ocupi de suport. Pentru asta, poti folosi doi paleti de lemn, prinsi unul de altul, iar pentru mai mult confort poti aseza o saltea si chiar cateva perne pe ei.

3) Un gard decorativ

O metoda excelenta de a îmbunatati aspectul gradinii tale presupune montarea unor garduri decorative, care sa aduca un strop de culoare si sa contrasteze cu verdele ierbii si al plantelor. In plus, poti folosi aceste garduri si pentru delimitarea si împartirea gradinii tale în diferite zone. Conform diyncrafts.com, aceste garduri pot fi realizate foarte usor din paleti reciclati, asezati pe verticala.

Insa înainte de a fi plasati în gradina, paletii trebuie slefuiti si vopsiti, altfel nu vor rezista la intemperii si se vor degrada rapid. Șlefuirea e partea cea mai dificila a acestui proces, întrucat poate dura mult daca o realizezi manual. Cu o rindea electrica vei termina insa treaba rapid si fara efort. Dupa ce ai slefuit bine paletii, nu îti ramane decat sa-i vopsesti în culorile dorite si sa-i montezi pe verticala, în pozitiile dorite.

Sursa foto: Shutterstock

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE